• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

11,5 milliárd forintból épülhet meg az új kórháztömb

Egészségpolitika 2021.10.15 Forrás: MTI
11,5 milliárd forintból épülhet meg az új kórháztömb

Nem csak a 112 ágyas új épületre koncentrál a két év alatt megvalósuló fejlesztés, a meglévő épületekben a légtechnikai berendezések is megújulnak.

Három rendkívül fontos területre fókuszál a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új kórházi tömbje, amely a Modern városok programban 11,5 milliárd forintból épülhet meg - hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere pénteken a projektnyitó sajtótájékoztatón. Kásler Miklós elmondta, hogy kiemelt diszciplínák bázisát teremti meg a fejlesztés: a pulmonológiáét, az infektológiáét és az onkológiáét.

A miniszter megjegyezte, hogy a magyar egészségügy hat nemzeti programra épül, azokra a betegségcsoportokra (daganatos megbetegedések, kardiológiai és általános keringési betegségek, mentálhigiénés problémák, mozgásszervi betegségek, gyermekkori megbetegedések és a különböző fertőzések) dolgozták ki, amelyben "az emberek zöme meghal vagy megnyomorodik".

Ezek közül három kap modern, 21. századi elhelyezést az új, hatezer négyzetméteres, háromszintes épület egy-egy emeletén - tette hozzá.

Kásler Miklós azt mondta, hogy az új tömbben 1-2 ágyas szobákban, teljes komfort mellett gyógyulhatnak a betegek, miközben a kórházi dolgozók korszerű felszerelésekkel, kiváló körülmények között végezhetik gyógyító tevékenységüket.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője emlékeztetett: amikor 2014-ben felavatták az új műtőblokkot, az volt a cél, hogy folytassák a megkezdett utat és 21. századi kórházat hozzanak létre Fejér megye lakosságának.

Megemlítette, hogy nem csak a 112 ágyas új épületre koncentrál a két év alatt megvalósuló fejlesztés: egyrészt korábban két helyszínen parkolók épültek, másrészt a meglévő épületekben a légtechnikai berendezések is megújulnak, hogy mindig ideális legyen a hőmérséklet a gyógyuláshoz.

Bucsi László, a kórház főigazgatója közölte, hogy a következő hetekben elkezdődik a volt pulmonológia épületének bontása, mivel a helyén épül fel az új kórházi tömb. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Legolvasottabb cikkeink