• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

21 százalékos ápolói béremelés lesz jövő januárban

Egészségpolitika 2021.10.08 Forrás: MTI
21 százalékos ápolói béremelés lesz jövő januárban

A miniszterelnök a jövő héten felveszi a koronavírus elleni harmadik védőoltást, és mindenkinek azt tanácsolta, hogy tegyen így.

A magyar gazdaság képes volt arra, hogy elérje a járvány előtti teljesítményét, és ez egy közös, nagy sikere egész Magyarországnak. Ezért lehetőség nyílik sok olyan lépésre, amelyre eddig nem lehetett gondolni: nyolcvanezer forintos nyugdíjprémiumot adnak, és a családok visszakapják a 2021-ben befizetett adót - mondta többek között Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Bejelentette: 2022. január 1-jétől megemelik "az ápolónők bérét 21 százalékkal, a bölcsődei dolgozókét hússzal, a szociális világban dolgozókét húsz százalékkal, és a kultúrában dolgozókét is" húsz százalékkal.

Azért is küzdenek, hogy a 13. havi nyugdíj egészét visszaadhassák - mondta. Ennek a feltételei most még nincsenek meg, de ha a következő hónapokban mindenki jól teszi a dolgát az országban, akkor lehetővé válik - fogalmazott.

A miniszterelnök elmondta: a pedagógusoknak igazuk van, mert ők voltak az elsők, akiknél bérrendezést hajtottak végre 2013-2014 körül. Akkor egy nagyarányú emelés történt, de időközben a többi bér emelkedett, infláció is volt, így ők hátrább sorolódtak. Ez nem igazságos, és a pedagógusoknak igazuk van, hogy ők is bérrendezést akarnak - jelentette ki.

Úgy vélte, a következő évben lehetséges egy 10 százalékos emelés, és 2023 januárjában - ha így megy tovább a gazdaság teljesítménye -, lehet nagyobb bérrendezést is csinálni. Most sztrájkra készülődnek a pedagógusok, így tárgyalni fognak egymással és megpróbálnak egy hosszabb távú megállapodást tető alá hozni - közölte.

A kormányfő azt mondta: a jövő héten felveszi a koronavírus elleni harmadik védőoltást, és mindenkinek azt tanácsolta, hogy tegyen így. A Covid-19 még fiatal vírus, így senki nem tud semmi biztosat, de már a többedik variáns tombol, és várhatóan lesznek újabbak is - közölte.

Amit azonban minden orvos biztosan mond, hogy az oltás működik, és a harmadik jobb, ha van, mint ha nincs - fejtette ki. Hozzátette: az őszi időjárás miatt is gyorsabban terjed most a kórokozó.

Megjegyezte: Karikó Katalin "a mi hősünk, és megmentette az emberiség sok millió tagjának az életét". "Lehet, hogy ezért nem jár Nobel-díj", de hősies munkát végzett, és "nagyon büszkék is vagyunk rá" - jelentette ki.

 

Legolvasottabb cikkeink