• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

51,2 millió forintot gyűjtöttek a magyar vadászok a gyermekgyógyászatnak

Egészségpolitika 2024.03.26 Forrás: MTI
51,2 millió forintot gyűjtöttek a magyar vadászok a gyermekgyógyászatnak

A támogatásnak köszönhetően több mint 320 innovatív egészségügyi eszköz beszerzése valósult meg, 180 ezer gyermek gyógyulásához adva segítséget.

Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú kft. 51,2 millió forintot gyűjtött a 2023. évi Országos jótékonysági vadászaton a magyar gyermekgyógyászati intézmények számára - jelentették be kedden Budapesten, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben (OGYI), sajtótájékoztatón. Az összegről szóló adományt Fejes László, a társaság ügyvezetője nyújtotta át Takács Péter egészségügyért felelős államtitkárnak és Nagy Anikónak, az OGYI főigazgatójának.

Fejes László hangsúlyozta: a 11. alkalommal megtartott jótékonysági vadászaton az ország mind a 19 vármegyéjében 42 helyszínen rendezték meg az eseményt, amelyen ezer vadász vett részt. Ezen felül további mintegy 300 közéleti személy, sportoló, olimpikon, politikus támogatta az eseményt.

Arról is beszámolt, hogy az elmúlt 11 évben - a hagyományosan december 27-én megrendezett jótékonysági vadászatok alkalmával, ami 2019-ben vált országos kezdeményezéssé - összesen több mint 220 millió forintot gyűjtöttek a magyar gyermekgyógyászat számára, amiből immár 25 egészségügyi intézmény részesült.

A támogatásnak köszönhetően több mint 320 innovatív egészségügyi eszköz beszerzése valósult meg, és mintegy 180 ezer gyermek gyógyulásához járulhattak hozzá - számolt be az ügyvezető.

Takács Péter a magyar egészségügy nevében megköszönte az adományt és úgy vélekedett, hogy a vadásztársadalom tagjaira fokozottan jellemző a természet- és emberszeretet.

Az adománynak köszönhetően olyan eszközök beszerzése valósulhat meg, amelyek biztosítják a gyermekek korszerű egészségügyi ellátását - tette hozzá az államtitkár, aki azt mondta, a vadászok kezdeményezése példaértékű lehet más társadalmi csoportok számára is.

Nagy Anikó arról szólt, hogy az intézményben közvetlenül évente 30 ezer fekvőbeteg, a járóbetegekkel együtt pedig félmillió gyermek ellátása történik meg, és folyamatosan arra törekednek, hogy a világon elérhető legmodernebb berendezésekkel történjen a gyógyításuk.

A gyermekgyógyászatban annál is inkább törekednek a folyamatos innovációra, hogy a gyermekeket a legkisebb fájdalom mellett tudják kezelni és gyógyítani - mondta Nagy Anikó. "Isten áldja a vadászokat! - zárta szavait a főigazgató.

Legolvasottabb cikkeink