• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A gyógyítás körülményeit biztosítják a kórházparancsnokok

Egészségpolitika 2020.03.30 Forrás: MTI
A gyógyítás körülményeit biztosítják a kórházparancsnokok

A kórházak vezetői kötelesek eleget tenni a kórházparancsnok utasításának a vagyonbiztonság és a járványügyi szabályok betartása területén.

A kórházparancsnokok feladata az, hogy segítséget nyújtsanak az egészségügyi intézményeknek abban, hogy rendelkezésre álljanak a szükséges kapacitások, illetve az, hogy gondoskodjanak az eszközök vagyonbiztonságáról - mondta az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettese, országos kórházfőparancsnok az operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Halmosi Zsolt hozzátette: a kórházparancsnokok kinevezésének az volt a célja, hogy az egészségügyi intézmények fel tudjanak készülni a következő időszakra. Mint mondta, a szűk kapacitások rendelkezésre állása esetén életek múlnak majd azon, hogy pontosak legyenek a kórházaktól kapott az eszközökről, humánerőforrásról kapott információk, az esetleges átcsoportosítások miatt. Ezeknek az adatoknak a validálása, ellenőrzése kiemelt feladata a kórházparancsnokoknak.

Kiemelte: a kórházparancsnokok orvosszakmai kérdésekben nem foglalhatnak állást, nem tehetnek javaslatot, nem hozhatnak döntéseket.

Feladatuk a gyógyítási folyamat zavartalanságához szükséges készletek, védőeszközök rendelkezésre állásának biztosítása és az eszközök vagyonbiztonsága - jegyezte meg. Szólt arról is, hogy a kórházak vezetői két területen kötelesek eleget tenni a kórházparancsnok utasításának: a vagyonbiztonságban és a járványügyi szabályok betartásában.

Ismertette: Orbán Viktor miniszterelnök 108 egészségügyi intézmény élére nevezett ki kórházparacsnokokat, akiknek gondoskodniuk kell arról, hogy ha az adott egészségügyi intézményben bármilyen hiány felmerül, akkor jelezzék számára ezt a hiányt, az országos törzsön keresztül pedig segítséget fognak kapni.

Halmosi Zsolt rendkívül fontosnak nevezte az egészségügyi intézményekben a járványügyi szabályok betartását, a kórházparancsnokok személyes részvételükkel, ellenőrzésekkel tudnak erről gondoskodni.

Az sem titok, hogy néhány olyan eszköz, amelyet a gyógyítás céljára biztosított Magyarország, nem oda került, ahova kellett volna - mondta, hozzátéve: a kórházparancsnokok kiemelt feladata az eszközök megóvása.

A képen Ralovich Zsolt, a kórház főigazgatója (k) és Szikszó Sándor kórházparancsnok, rendőr alezredes (b5) a múlt héten Kínából repülőgépen érkezett orvosi védőeszközök lepakolásánál a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet udvarán. MTI/Koszticsák Szilárd

/A nyitóképen Fábián Bertold rendőr alezredes, kórházparancsnok nyilatkozik a sajtónak, mellette Szabó Géza főigazgató főorvos a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet előtt 2020. március 30-án. (MTI/Komka Péter)/

Legolvasottabb cikkeink