• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

A Jahn Ferenc Kórház feljelentést tesz a képviselői videó miatt

Egészségpolitika 2020.05.22 Forrás: Weborvos
A Jahn Ferenc Kórház feljelentést tesz a képviselői videó miatt

Felszólították Bencsik János képviselőt, hogy tartsa távol magát a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórháztól.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház "a fennálló veszélyhelyzetben tett valótlan tényállításokra tekintettel" feljelentést tesz a Bencsik János független országgyűlési képviselő által közzétett videó ügyében - közölte az intézmény közleményben.

Néhány napja képviselő úr egy igaztalan állításoktól hemzsegő videófelvételt tett közzé, melyben egy - állítólagosan kórházunk dolgozójával folytatott - beszélgetésben keltették kórházunk rossz hírét, ingatták meg betegeink és hozzátartozóik hitét és bizalmát abban, hogy az ellátásukat munkatársaink megfelelő és biztonságos körülmények között nyújtják- írták.

Miután képviselő úr továbbra is támadja kórházunkat - bár a gyógyító munka minden energiánkat és figyelmünket leköti - kénytelenek vagyunk mi is lépéseket tenni, nem mehetünk el szó nélkül a támadások mellett.

A nyilvánosságra hozott felvétel kapcsán részletes belső vizsgálatot folytattunk le intézetünkben, melynek legfontosabb eredményei a következők: A kórház biztonsági kameráinak felvételei egyértelműen bizonyítják, hogy Bencsik János képviselő úr a kórházunk területére a járványügyi szabályokat és az általános látogatási tilalmat megszegve, a biztonsági és egészségügyi ellenőrzést tudatosan kikerülve, bújkálva jutott be, két további személy társaságában, akik nem a mi dolgozóink. Ezzel kockáztatták a kórház betegeinek és dolgozóinak egészségét, és még ráadásul a sajátjukat is.

A képviselő úr által közzétett videóban, a közvéleményt megtévesztve, nem a dolgozóink által – a szakmai előírásoknak megfelelő - ténylegesen használt védőeszközöket, hanem más célra alkalmazott egyszerű látogatói védőköpenyt mutatnak be és állítanak be úgy, mintha a járvány elleni védekezésben csak ezeket alkalmaznánk. Ezt meghaladóan a sebészi maszkok, az FFP maszkok, továbbá a gumikesztyűk és a védőszemüvegek nem megfelelő minőségével és használatával kapcsolatosan tesznek valótlan, minden hozzáértést és szakmai alapot nélkülöző kijelentéseket.

A koronavírussal fertőzött, illetve a fertőző gyanús betegek ellátását biztosító osztályok főnővéreinek/főápolóinak 2020. május 18-án tett írásbeli nyilatkozata alapján egyértelműen és kétséget kizáróan megállapítható, hogy a feladatok ellátásához szükséges minőségű és mennyiségű védőfelszereléseket a dolgozók számára a kórház maradéktalanul és folyamatosan biztosította.

Az ellátott betegek és munkatársaink védelme mindvégig kiemelt szempont a járvány során. Az országban elsők között rendeltük el a kórházi dolgozók kötelező maszk használatát. A fenntartó által rendelkezésünkre bocsátott védőfelszereléseken túlmenően 68,4 millió Ft értékben rendeltünk védőeszközöket kollégáink részére.

A védőfelszerelésekkel történő felelősségteljes gazdálkodást, valamint a védőfelszerelések szabályozott módon történő kiadását és hatékony felhasználását a kórházparancsnok napi szinten ellenőrzi és azt példa értékűnek minősítette.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház a fentiek miatt feljelentést tesz mind a járványügyi szabályok súlyos megszegése, mind a védőfelszereléseket és a kórházi munkát érintő kijelentések miatt. A kórházunkban használt védőfelszerelésekre vonatkozó minden dokumentumot átadunk a nyomozó hatóságoknak, beleértve a bevételi és kiadási bizonylatokat, melyek igazolják, hogy a járvány kezdete óta több százezer védőeszköz érkezett kórházunkba és került a dolgozók részére ellenőrzött módon kiadásra. Átadjuk a kórházi osztályokat vezető főnővérek és főápolók írásbeli nyilatkozatait a védőfelszerelések megfelelő minőségéről és mennyiségéről. Átadjuk a kórház biztonsági kameráinak mentett felvételeit is. Átadjuk továbbá a kórház dolgozói számára kiküldött vezetői utasításokat és tájékoztató hírleveleket.

kórház hivatalos facebook oldalán megtekinthető az a több tucat poszt, melyben - a kollégáink által egymásról készített fotókkal illusztrálva - a kórházi védekezés munkálatairól számoltunk be a nyilvánosságnak.

Ismételten felszólítjuk képviselő urat, hogy tartsa távol magát a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórháztól, kérjen bocsánatot a megtévesztett emberektől, valamint dolgozóinktól és fejezze be az igaztalan állítások felelőtlen terjesztését!

Kórházunk a továbbiakban kizárólag a gyógyító munkával kíván foglalkozni, sajnáljuk, hogy képviselő úr szavai és tettei miatt most méltatlan dolgok vonták el figyelmünket.

Legolvasottabb cikkeink