• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

A Jupiter lehorgonyzott Budapesten

Hírek 2019.09.13 Forrás: Weborvos
A Jupiter lehorgonyzott Budapesten

Elindult a Jupiter, a világ első food truck-ja, amit fogyatékos emberek üzemeltethetnek.

A lelkes fiatalok a legfinomabb raclette sajt szendvicseket készítették a fesztiválokon, most azonban a Jupiter lehorgonyzott Budapesten, az Allee Bevásárlóközpontban. Sok embert ki tudnak szolgálni, hiszen tíz megváltozott munkaképességű személy foglalkozik azzal, hogy kiváló minőségben kerüljenek a finomságok a vendégek kezébe, mindezt pedig környezetbarát csomagolásban.

A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola egy közös társadalmi vállalkozást hozott létre, hogy egy kis segítséggel a fogyatékossággal élő embertársaink is megvalósíthassák álmaikat, és egy sikeres együttműködés részesei lehessenek. Céljuk, hogy olyan embereknek adjanak munkát, akik noha fogyatékossággal élnek, de annál szorgalmasabban tevékenykednek a food truck működtetésében, megmutatva országnak, világnak értékeiket, képességeiket - írták sajtóközleményükben.

Pordán Ákos, a KézenFogva Alapítvány ügyvezetője kiemelte, hogy 2008 óta foglalkozik a KézenFogva Alapítvány azzal, hogy a fogyatékossággal élők a nyílt munkaerőpiacon elhelyezkedjenek, ezalatt az idő alatt 1500 embert juttattak munkához. - Felmerült bennünk 2016-ban, hogy egy olyan társadalmi vállalkozást kellene indítanunk, amely speciálisabb mint a többi, ami egyrészt jól működik, mert a piaci igényeket kielégíti, másrészt pedig a társadalmi hatását is el tudja érni, hiszen ezzel érzékenyíthetjük a nem fogyatékos embereket. Egy profitorientált és egy non-profit orientált szervezet találkozásának a gyümölcse a Jupiter - részletezte Pordán Ákos.

Tausz Péter, a Fruccola ügyvezetője hangsúlyozta, hogy mindannyian beleteszik a saját tapasztalatukat, tudásukat, és létrehoznak valami újat: - A legfontosabb élmény az elmúlt egy évből az, hogy sokan segítettek a megvalósításában. A leglényegesebb üzenet, hogy sok kis segítséggel megtörténhetett az, amit két éve megálmodtunk, hiszen több mint százan adományoztak. Elindulhattunk a Sziget Fesztiválon, amely lehetőséget adott számunkra, hogy kipróbálhassuk magunkat.

Tunyogi Imre, a food truck munkavállalója (képünkön) nagy lelkesedéssel beszélt tevékenységéről: - A kezdetektől a Jupiternél dolgozom, az oszlopos tagja vagyok. Szeretem ezt a munkahelyet, a szívemen viselem, és a legjobb csapattal dolgozhatok együtt.

Legolvasottabb cikkeink