• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

A Richter és a Mycovia több megállapodást kötött

Gyógyszerpiac 2019.10.16 Forrás: Richter Geredon NyRt.
A Richter és a Mycovia több megállapodást kötött

A megállapodás földrajzi hatálya Európára, Oroszországra, az egyéb FÁK országokra, Latin-Amerikára és Ausztráliára terjed ki.

A Richter Gedeon Nyrt.  valamint a Mycovia Pharmaceuticals a mai napon bejelentették, hogy a visszatérő gombás hüvelyfertőzés (RVVC) kezelésére szolgáló, jelenleg fázis III klinikai vizsgálatok alatt álló molekulához (VT-1161) kapcsolódó kizárólagos licenc és fejlesztési, valamint technológia transzferről szóló megállapodást kötöttek a készítmény értékesítésével és gyártásával összefüggésben - áll a Richter szerdai közleményében.

A termékjelölt molekulát úgy fejlesztették, hogy kiemelkedő szelektivitást és hatékonyságot mutasson. A VT-1161 ugyanakkor mentes lehet olyan mellékhatásoktól, amelyek az RVVC jelenlegi kezelésében használt készítmények alkalmazását korlátozzák. A licenc megállapodás földrajzi hatálya Európára, Oroszországra, az egyéb FÁK országokra, Latin-Amerikára és Ausztráliára terjed ki.

A megállapodás értelmében, a szerződés aláírását követően a Richter a klinikai fejlesztés folyamatához kötött mérföldkő kifizetéseket teljesít. Ezek a kifizetések a következő két éven át együttesen 20 MUSD összeget tesznek majd ki. További, a termék fejlesztéséhez és értékesítéséhez kapcsolódó mérföldkő kifizetések válhatnak esedékessé a törzskönyvezési eljárás és a termék piaci sikerének függvényében. Mindezeken felül a két cég a royalty jogok adásvételéről szóló megállapodást is kötött, amelynek értelmében a Richter az USA árbevételekből is egy meghatározott részesedést vásárol, amelyért 25 MUSD-t fizet ellenértékként.

„Kiemelt nőgyógyászati portfóliónk bővítése hagyományosan központi elemét képezi a Richter stratégiájának és meggyőződésem, hogy ez az új projekt sikeresen járul majd hozzá meglévő portfóliónk bővítéséhez,” – mondta Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

”Nagy érdeklődéssel tekintünk a Richter Gedeonnal, mint az egyik globális vezető nőgyógyászati vállalattal megvalósuló,az RVVC kezelését célzó VT-1161 fejlesztésére és értékesítésére irányuló,partneri kapcsolat elé” – mondta Patrick Jordan, a MycoviaPharmaceuticals vezérigazgatója és a NovaQuest Capital Management társtulajdonosa. “Az RVVC mintegy 138 millió nőt érint világszerte, nemcsak kellemetlen érzést és fájdalmat, hanem lelki megpróbáltatást is okozva, jelentősen rontva életminőségüket. A Richter nőgyógyászat terén meglévő vezető piaci szerepe nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a VT-1161 molekula az RVVC-ben szenvedő nők millióihoz eljusson.”

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink