• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

A TritonLife csoport elnöke a meddőségi ellátás átadásáról

Egészségpolitika 2021.09.07 Forrás: Weborvos
A TritonLife csoport elnöke a meddőségi ellátás átadásáról

A meddőségi pácienseknek e pillanattól nem kell fizetniük sem a kezelésért, sem a gyógyszerekért az ország legnépszerűbb (volt) magán meddőségi centrumában.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a meddőségi központok átszervezése ügyében a TritonLife csoport képviselőivel több mint egy éve folytat tárgyalásokat, melyek eredményeképpen a mai napon zárásra került a Magyar Állam mint vevő, és a TritonLife Róbert Magánkórház mint eladó között a Róbert Károly Meddőségi Centrum Kft. adásvétele - tudatta a cégcsoport közleményben.

Dr. Fábián Lajos Károly, a TritonLife csoport társtulajdonos elnöke újságírói kérdésekre válaszolva a következőket osztotta meg a sajtó képviselőivel:

„Nagyon sok – néhol politikai színezetű – kérdést kapok a hazai meddőség átalakítása kapcsán, azonban ezek megválaszolása nem az én hatásköröm és feladatom. Én nem politikus, hanem szakember és üzletember vagyok. Tárgyaltunk, és kölcsönösen előnyös megállapodást kötöttünk a magyar állam képviselőivel, fair piaci feltételek szerint. Egy valóban nagyon jól működő és kiváló eredményekkel rendelkező szakmai rendszert adunk át a magyar államnak, amiért tisztességes piaci árat fizetett a vevő.

A Róbert Károly Meddőségi Centrum Kft-t azért alapítottuk az idén, hogy a TritonLife Róbert Magánkórházból – ami egy zártkörűen működő részvénytársaság – ki tudjuk szervezni a kifejezetten meddőségi jellegű tevékenységet, és át tudjuk adni a vevőnek. Ez az elmúlt hónapokban megtörtént, a szakdolgozóink átszerződtek, az orvosi garnitúra változatlan. A szükséges engedélyeket beszereztük az új cég számára, és a működéshez szükséges egyéb megállapodásokat megkötöttük. A mai napra jutottunk el az adásvételi szerződésben szereplő szigorú és részletes szabályok szerinti ún. zárási feltételek teljesüléséig, így a mai napon a magán meddőségi tevékenység megszűnt, holnap reggeltől állami keretek között zajlik tovább.”

További kérdésekre, melyben az újságírók tudakolták, hogy mi változik holnaptól, Fábián így válaszolt: „Egy dolog biztosan változik, és talán ez a legfontosabb. A meddőségi pácienseknek e pillanattól nem kell fizetniük sem a kezelésért, sem a gyógyszerekért az ország legnagyobb és legnépszerűbb (volt) magán meddőségi centrumában. Ez jelentős könnyebbség a kezelésre szoruló párok számára, és én is remélem, hogy ezzel még több rászoruló, gyermeket akaró pár jut el álmai megvalósulásáig. Minden más változatlan, ami talán nagy előny. Az új, jelenleg már állami tulajdonú meddőségi Kft. a TritonLife Róbert Magánkórházban, azaz változatlan helyen, az épület negyedik emeletét használva folytatja tevékenységét, változatlan és kiváló eszközökkel, ugyanazzal a felkészült szakdolgozói és orvoscsapattal, akiket korábban is megszoktak.

Félreértések elkerülése érdekében fontos hangsúlyozni, hogy a TritonLife csoport minden más – nem meddőségi – tevékenysége változatlanul folyik a TritonLife Róbert Magánkórházban is, továbbá budapesti és vidéki bővülésünk is töretlen. A meddőségi részleg pusztán egy kis szelete volt a tevékenységünknek, ami nettó árbevételünk mindössze néhány százalékát adta. Mindezek mellett természetesen mindent megteszünk az új, állami cég magánkórházunkon belüli működésének elősegítése, és az ott megoldást kereső párok, családok érdekében. Remélem, hogy a 15 év alatt felépített sikeres és pácienseink körében igen népszerű Róbert meddőségi központ jó hírnevét az új tulajdonos is tovább öregbíti.”

A jövőt érintő és a már állami cég működésére, illetve a vételárra vonatkozó kérdéseket Fábián hárította és javasolta, hogy ezekkel a sajtó képviselői forduljanak az EMMI, és/vagy az MNV Zrt. sajtóosztályához - áll a közleményben.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink