• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Abortusztabletta: reagál a Rózsakert Medical Center

Egészségpolitika Forrás: Weborvos

Az eljárást több alkalommal a szakfelügyelet ellenőrizte és rendben találta.

A Rózsakert Medical Center a gyógyszeres terhességmegszakítás vonatkozásában ma megjelent sajtóhírek kapcsán az alábbi nyilatkozatot teszi közzé:

A Rózsakert Medical Center nincs birtokában a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézettől (GYEMSZI) semmilyen feljegyzésnek a gyógyszeres terhességmegszakítással kapcsolatban. A magánrendelő 2010 óta végez gyógyszeres úton is terhességmegszakítást a törvényi előírásoknak és a szakmai követelményeknek megfelelően. Az eljárást több alkalommal a szakfelügyelet ellenőrizte és alátámasztotta, hogy az 1992. évi LXXIX. a magzati élet védelméről szóló törvény betartásával, az előírásoknak megfelelően, hiánytalan orvosi dokumentációval, megfelelő módon teszi. A tegnapi napon az ÁNTSZ is vizsgálatot kezdeményezett, amelyhez természetesen az RMC készséggel állt és áll a jövőben is rendelkezésre. Úgy gondoljuk, hogy az ÁNTSZ ellenőrzések minden egészségügyi intézmény működése során a mindennapi ügymenet része, nem rendkívüli és meglepő tehát, hogy ebben a kérdésben is sor kerül rá.

A Rózsakert Medical Center nem szeretne továbbra sem részt venni abban a vitában, amely arról szól, legyen-e a továbbiakban Magyarországon gyógyszeres terhességmegszakítás, vagy sem. Sem most nem nyilatkoztunk, sem a továbbiakban nem kívánunk nyilatkozni a kérdésben. Számunkra kizárólag az fontos, hogy pácienseinket az orvostudomány legújabb fejlesztéseinek megfelelően lássuk el, lehetőséget kínáljunk biztonságos eljárások közötti választásra, mindezt a mindenkori jogszabályoknak és a szakmai előírásoknak maximálisan megfelelve. Ezt tesszük ebben a kérdésben is, de ezt tesszük akkor is, amikor a terhesgondozásban a legmodernebb magzati diagnosztikai eljárásokat hozzuk be Magyarországra. Ezt tesszük akkor, amikor például korszerű ellátással olyan húgyúti megbetegedésekkel küzdő betegeket gyógyítunk, akiket korábban pszichiátriára küldtek, mert nem ismerték fel a betegségüket. A sort folytathatnánk a Rózsakert Medical Center mind a 30 szakterületével, hiszen mindenhol célunk ezen szellemiségnek megfelelően partnerei lenni pácienseinknek - áll a lapunkhoz eljutattott közleményben.

Legolvasottabb cikkeink