• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

ÁEEK-es medikai rendszer az EESZT-s csatlakozáshoz

Egészségpolitika 2020.05.29 Forrás: MTI-OS
ÁEEK-es medikai rendszer az EESZT-s csatlakozáshoz

A támogató alkalmazás jelenlegi verziója a járóbeteg és háziorvos esemény, valamint az ambulánslap beküldésére képes az EESZT rendszerbe.

Már csak pár nap van hátra ahhoz, hogy a csatlakozásra kötelezett magánszolgáltatók 2020. június 1-jével megkezdjék az adatok szolgáltatását az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér rendszerébe. Az adatszolgáltatáshoz elengedhetetlen, hogy az ellátó intézmények rendelkezzenek akkreditált, EESZT-kompatibilis szoftverrel - hívta fel a figyelmet az Emmi közleményben.

Minden orvosi vagy fogorvosi feladatra irányuló működési engedéllyel rendelkező (1-es vagy 2-es szolgáltatási típuskód) magánfinanszírozott egészségügyi szolgáltató köteles csatlakozni az EESZT-hez, hogy 2020. június 1-jétől adatot szolgáltasson az egészségügyi felhőbe, mely egyidejű kommunikációt és azonnali információcserét tesz lehetővé a közfinanszírozott és a magánellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók között.

Számos medikai szoftverfejlesztő cég akkreditált programja áll rendelkezésre, hogy az egészségügyi szolgáltatók számára biztosítsa a kötelezettségek maradéktalan betartását. Az EESZT-hez csatlakozni képes medikai rendszerek minden adminisztrációs és adatszolgáltatási kötelezettséget kezelnek, és elektronikus vényíró programmal rendelkeznek.

Azon, jellemzően kicsi, alacsony beteg-forgalmú szolgáltatók számára, melyek eddig semmilyen számítógépes szoftvert nem használtak az ellátások adminisztrálásához, az ÁEEK létrehozott egy ingyenes, web alapú technológiára fejlesztett informatikai rendszert. Segítségével az orvosi feladatra irányuló működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató képes a jogszabályban előírt jelentési kötelezettségek teljesítésére az EESZT felé. A támogató alkalmazás jelenlegi verziója a járóbeteg és háziorvos esemény, valamint az ambulánslap beküldésére képes az EESZT rendszerbe, és nem alkalmas NEAK felé történő adatszolgáltatásra.

Az új támogató alkalmazás 2020. június 1-től lesz elérhető a szolgáltatók számára. További információkat ezen az e-mail címen kaphatnak a szoftver után érdeklődő szolgáltatók.

 

Legolvasottabb cikkeink