• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Ajkai Kórház: reagált a kórházfenntartó

Egészségpolitika 2018.09.21 Forrás: MTI-OS
Ajkai Kórház: reagált a kórházfenntartó

Az ajkai kórház zökkenőmentesen biztosítja a folyamatos ellátást, a távozó orvosokat pótolják.

Az ajkai Magyar Imre Kórházban 2010 óta több mint 5 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg, amelynek köszönhetően megújult a kórház épülete és sikeresen átalakult a működési struktúra: megteremtették a gyermekek sürgősségi ellátásának feltételeit, továbbá kialakították az egykapus beléptetőrendszert. 2017-től kezdve új eszközök is érkeztek az intézménybe, ahol ma már egy modern, 21. századi követelményeknek megfelelő CT üzemel, a légzésfunkciós labor mellett pedig egy vastagbél- és gyomorvizsgálatra alkalmas, 13 millió forintos eszközt is beüzemeltek.

Ugyancsak nemrég kapott új mammográfiás készüléket a kórház, és a közeljövőben a fertőzőosztály teljes felújítása is megkezdődik. A humán erőforrás fejlesztésére 137 millió forint érkezett, ennek köszönhetően 14 orvos és 17 ápoló kezdhette meg a munkát a kórházban.

Az ajkai kórházban nincs jelentős várólista, az idei évben a kórház szülészet-nőgyógyászat osztálya elnyerte a “Családbarát kórházi osztály" címet, amit mindössze néhány kórházi osztály kapott meg eddig az országban - reagált az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleményben arra a sajtóhírre, hogy az összes altatóorvos felmondott az ajkai kórházban.

Mint az ÁEEK írta: Az ajkai Magyar Imre Kórház menedzsmentje haladéktalanul elindította a tárgyalásokat azon szabad kapacitással rendelkező orvosokkal, akik hamarosan egy új struktúrában fogják biztosítani a zavartalan és folyamatos ellátást az intézmény aneszteziológiai és intenzív osztályán.

Ennek megfelelően az ellátás a kórházban folyamatos, minden tekintetben biztosított.

Az ajkai kórház intenzív osztályának orvosai 2018. szeptember 20-án adták be csoportos felmondásukat más elfoglaltságra hivatkozva. Bár a kórház vezetősége ezt megelőzően több alkalommal is tárgyalt az érintett orvosokkal, azok olyan magas bérköveteléssel álltak elő, amelynek elfogadása komoly bérfeszültséget, ezzel együtt zavart keltett volna az intézmény dolgozóinak mindennapos munkájában.

A kórházvezetés elfogadta az aneszteziológiai és intenzív osztály dolgozóinak felmondását, és a távozásukig rendelkezésre álló másfél hónap alatt gondoskodik az orvosi állomány utánpótlásáról –amely a jelenlegi körülmények között lehetséges -, illetve biztosítja a zavartalan és folyamatos ellátást az említett osztályokon.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink