• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Az egészségügyi munka szolgálat, de nem szolgaság

Lapszemle 2021.07.29 Forrás: merce.hu
Az egészségügyi munka szolgálat, de nem szolgaság

Pintér a minisztérium hatáskörére hivatkozva nem tartja indokoltnak a részvételét a nagygyűlésen, Kásler még nem is válaszolt.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) a szakmabeliek meghatalmazására július 31-ére, szombatra szervez országos demonstrációt. A tiltakozásra több tucat civil és szakmai szervezetet mozgósított annak érdekében, hogy az immár másfél éve tartó világjárvánnyal küzdő egészségügyi szakdolgozók szükségleteit végre komolyan vegye a kormány. A Mérce Dr. Balogh Zoltánt, a MESZK elnökét is megkereste az ügyben.

,,Elmondható, hogy a magyar dolgozói társadalmat képviselő szakmai csoportosulások, szervezetek értik, érzik és támogatják köztestületünk céljait, amik teljes mértékben visszahatnak a betegellátás javítására, a betegek és a lakosság elégedettségére, tehát túlmutatnak az egészségügyi szakdolgozók jogállási és megélhetési kérdésein” -nyilatkozta a Mércének az elnök. 

Eddig összesen 63 szervezet képviselője fejezte ki támogatását, ami rávilágít arra, hogy az egészségügy, a magyar ápolás ügye közügy, jelentette ki Balogh. A MESZK egyes szakmai tisztségviselőket és érdekképviseleti vezetőket személyesen is meghívott a tiltakozásra, köztük Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterét, és Pintér Sándor belügyminisztert. Utóbbi írásos levélben reagált a megkeresésre, melyben kijelentette, az egészségügyi dolgozók áldozatkészsége ismert a kormány előtt, és részvétét fejezte ki a járványban elhunyt dolgozók hozzátartozói felé.

A belügyminiszter azonban a minisztérium hatáskörére hivatkozva nem tartja indokoltnak a részvételét a „nagygyűlésen”. Ezzel szemben Kásler Miklós eddig még válaszra se méltatta a Kamarát.

A demonstráció mellett pedagógus, hallgatói és szociális munkás szervezetek is kiállnak, valamint az ágazaton belül is számos érdekképviseleti szerv biztosította támogatásáról a tiltakozást. A Magyar Szakszervezeti Szövetség, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, a Liga Szakszervezet, illetve a Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés és a Munkástanácsok Országos Szövetsége közös nyilatkozatukban is kiálltak az ügy mellett - írták.

 

Legolvasottabb cikkeink