• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Bővítik, korszerűsítik a Ferihegyi úti szakrendelőt

Egészségpolitika 2021.01.03 Forrás: MTI - ÖS
Bővítik, korszerűsítik a Ferihegyi úti szakrendelőt

Dr. Bodnár Attila: fontos cél, hogy az eddig négy telephelyen működő szakrendelő egy helyen fogadhassa a rákosmentieket.

A kerületi szakorvosi rendelőintézet fejlesztésével kapcsolatban Rákosmente Önkormányzata január 2-án sajtótájékoztatót tartott, amelyen részt vett Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Horváth Tamás polgármester, Dr. Bakos András alpolgármester, Dr. Füzesi Péter alpolgármester, Dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója és Dr. Fenke Ferenc főorvos, a szakrendelő vezetője - adta hírül az MTI Önormányzati sajtószolgálatnak Rákosmente Önkormányzata.

A magyar kormány egy 2020. decemberi döntésével 4,3 milliárd forintot biztosított az épület felújítására, amelyhez Rákosmente Önkormányzata további 100 millió forinttal járul hozzá, jelentette be Horváth Tamás polgármester az eseményen. A városvezetés kiemelt feladatának tekinti a kerületben élők egészségügyi alapellátásának, illetve a járóbeteg-szakellátásnak a fejlesztését. Rákosmente Önkormányzata 2015-ben pályázati támogatással jelentős fejlesztést valósított meg az épületen 162 millió forint értékben. Ekkor elkészült az épület hőszigetelése, a külső nyílászárók cseréje, valamint az épületet külső alumínium redőnyökkel látták el. 

2014-15-ben ugyancsak az Önkormányzat készítette el, majd a Képviselő-testület 2016 tavaszán elfogadta az épület bővítéséhez szükséges új szabályozási tervet. A szabályozási terv módosításán túl, a telekalakítás során 1248 m2 saját tulajdonú ingatlanrészt adott át az Önkormányzat a szakrendelő telkének szükséges növeléséhez a Magyar Állam részére.

2017-ben, az Egészséges Budapest Program keretében Rákosmente 1,65 milliárd forintos állami támogatásban részesült a Ferihegyi úti járóbeteg-szakrendelő újjáépítésének, bővítésének, gyógyászati eszközcseréjének megvalósítására. Az előkészületi munkák során megállapodás született: az önkormányzat magára vállalta az épültbővítés engedélyes és kiviteli terveinek elkészítését, finanszírozását.

A tervek szerint a megújuló épületbe költözik a bőrgyógyászat, a tüdőszűrő, a tüdőgondozó, és új szolgáltatásként a gasztroenterológia. 

Rákosmente Önkormányzata, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és a magyar kormány alapos szakmai egyeztetésének, tárgyalásainak eredményeképpen az év elején megindulhat a szakrendelő bővítése, mutatott rá Dunai Mónika országgyűlési képviselő. Kiemelte, hogy a fejlesztésnek köszönhetően az itt élők egy nagyobb alapterületű, több egészségügyi szolgáltatást nyújtó, modern orvosi eszközökkel felszerelt szakrendelőt kapnak. 

Dr. Bodnár Attila főigazgató nagy lépésnek nevezte ezt a napot, úgy a Bajcsy Kórház, mint Rákosmente szempontjából, hiszen a több éves közös munka után 2021-ben megkezdődhet a Ferihegyi úti szakrendelő felújítása. Fontos cél volt, hogy az eddig négy telephelyen működő szakrendelő egy helyen fogadhassa a rákosmentieket. A felújított épületben kap helyet majd a tüdő- és bőrgyógyászat. Bővül a szakmai profil is a gasztroenterológiai szakrendeléssel, amelyre már régóta nagy igény van a kerületben. Az intézmény vezetőjeként ígéretet tett arra, hogy mindent megtesz azért, hogy az építés ideje alatt is zavartalan legyen a betegellátás a Ferihegyi úti szakrendelőben. 

Köszönetet mondott Dr. Fenke Ferenc, a szakrendelő főigazgatója az egészségügyben dolgozó kerületi kollégáknak, akik ebben a rendkívüli helyzetben, már közel 11 hónapja részt vesznek a betegellátásban Beszédében kiemelte, hogy őt és a tervezésben részt vevő csapatot a tervezés során nem a múlt, a jelen, hanem a jövő motiválta, ennek érdekében azt szeretné elérni, hogy a felújított épületben minden szakrendelés egy helyen legyen.

Fotó: rakosmente.hu