• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

Felmentették az OKFŐ egyik főigazgató-helyettesét

Egészségpolitika 2022.10.01 Forrás: Weborvos
Felmentették az OKFŐ egyik főigazgató-helyettesét

Szakmai irányítása alatt alakult meg az a szakértői team, amely részt vett az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér kialakításában.

Orbán Viktor, az Országos Kórházi Főigazgatóságról szóló 506/2020. (XI. 17.) Korm. rendelet 2. § (5) bekezdésében foglalt jogkörében eljárva, az országos kórház-főigazgató javaslatára Szabó Bálint országos (informatikai) kórházfőigazgató-helyettest e tisztségéből – 2022. szeptember 30-ai hatállyal – felmentette - derült ki a friss Magyar Közlönyből, melyben a döntésnek nem szerepel indoklása.

Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár legutóbb szeptemberben nyilatkozva az MTI-nek, elmondta,  tart az eeszt-rendszer továbbfejlesztése, lakosságcentrikussá szeretnék tenni, így a személyre szabott gyógyítás egyik eszköze lenne.

A fejlesztés szakmai oldaláról azt mondta, a "ne legyen több papír" elvét követnék. Ez részben már megvalósult - tette hozzá, azonban a képalkotó-diagnosztikai vizsgálatok dokumentumaira is szeretnék kiterjeszteni, hogy az ország bármely pontján elérhető legyen az adott diagnózis alapján készített felvétel.Takács Péter hozzátette: nagy szerepet szánnak a mesterséges intelligencia felhasználásának az orvosok döntésének támogatásában.

Szabó Bálint Tanulmányait a Kossuth Lajos Tudományegyetemen, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen valamint a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte, 1996-2013 között számos iparágban szerzett szoftverbevezetési és szervezetirányítási tapasztalatot. 2014-től a GYEMSZI szervezeti keretei között, szakmai irányítása alatt alakult meg az az ágazati informatikai, jogi szakemberekből álló szakértői team, akik részt vettek az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér kialakításában. 2016-tól az EESZT bevezetését, fenntartását és fejlesztését végző szervezeti egység főosztályvezetője az Állami Egészségügyi Ellátó Központban, 2020-tól a Nemzeti Egészséginformatikai Testület elnökévé nevezték ki.

2020 végétől az Országos Kórházi Főigazgatóság Informatikai Főigazgató-helyetteseként koordinálta a hazai egészséginformatikai fejlesztéseket. (Kép forrása: okfo.gov.hu)

A felmentés okáról a Népszava írt

Legolvasottabb cikkeink