• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

Folytatódik a főváros CT, MR programja

Egészségpolitika 2021.01.25 Forrás: Weborvos
Folytatódik a főváros CT, MR programja

Nyílt közbeszerzési eljárást indított a Fővárosi Önkormányzat képalkotó diagnosztikai vizsgálatok elvégzésére.

A főváros és a kormány korábbi megállapodása értelmében a fővárosi és a kerületi önkormányzatok 5 év alatt 50 milliárd forintot fordíthatnak egészségügyi fejlesztésekre és képalkotó diagnosztikai vizsgálatok finanszírozására a központi költségvetésből. A 2020. novemberében nyújtott 2 milliárd forintos állami támogatást a Fővárosi Önkormányzat a képalkotó a diagnosztikai vizsgálatok számának növelésére, és ezzel együtt a budapesti daganatgyanús betegek vizsgálati várólistájának csökkentésére költi. Ennek megfelelően a Fővárosi Önkormányzat uniós közbeszerzési eljárást folytat le CT és MR diagnosztikai szolgáltatások beszerzése tárgyában - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal közleményben.

Az Eurostat adatai alapján Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések aránya az Európai Unió tagállamaiban. A daganatos betegségek jelentik a második leggyakoribb halálokot Magyarországon. Minden negyedik haláleset megelőzhető vagy kezelhető lenne az országban. 2019-ben a fővárosban 21 ezren haltak meg és ebből 5.488 volt a daganatos halálozás.

A főváros számára ezért is kiemelt jelentőségű cél a képalkotó diagnosztikai várólisták csökkentése, illetve megszüntetése. Ehhez nyújthatnak segítséget a most kiírt közbeszerzési eljárások, amelyek eredményeként az eddig e tárgyban megkötött szerződések mellett a nyertes gazdasági szereplőkkel megkötött szerződések alapján szélesebb körben folytatódhat a daganatgyanús indikációval rendelkező budapesti lakosok CT és MR diagnosztikai vizsgálata.

A „CT diagnosztikai szolgáltatás beszerzése” tárgyú közbeszerzés eljárást megindító felhívása - 2021. január 15-én 2021/S 010-020273 számon jelent meg az Európai Unió hivatalos lapjában, valamint tájékoztató jelleggel ugyanezen a napon a Közbeszerzési Értesítőben 24699/2020 számon. Az ajánlattételi határidő 2021. február 15. 11:00 óra. A közbeszerzési dokumentumok elérhetősége itt

Az „MR diagnosztikai szolgáltatások beszerzése” tárgyú közbeszerzés eljárást megindító felhívása - 2021. január 15-én 2021/S 010-020315 számon jelent meg az Európai Unió hivatalos lapjában, valamint tájékoztató jelleggel 2021. január 18-án a Közbeszerzési Értesítőben 24701/2020 számon. Az ajánlattételi határidő 2021. február 16. 11:00 óra. A közbeszerzési dokumentumok itt érhetők el

A közbeszerzési eljárásokat az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer (a továbbiakban: EKR) igénybevételével kell lebonyolítani, így az ajánlatokat is az EKR-ben kell benyújtani. Az EKR használatához, így az ajánlatok elkészítéséhez és benyújtásához a gazdasági szereplők részéről regisztráció szükséges, majd a regisztrációt követően gazdasági szereplők jelezhetik érdeklődésüket az eljárás iránt, amelynek eredményeként hozzáférhetővé válnak az eljáráshoz kapcsolódó közbeszerzési dokumentumok, majd ajánlatukat is benyújthatják az EKR-en keresztül.

A Fővárosi Önkormányzat várja a tisztelt gazdasági szakmai szereplők jelentkezését, hogy közösen járuljunk hozzá a képalkotó diagnosztikai várólisták csökkentéséhez - írták a közleményben. 

Legolvasottabb cikkeink