• nátha
  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Folytatódik a XII. kerületi szakrendelő fejlesztése

Egészségpolitika 2021.07.23 Forrás: MTI
Folytatódik a XII. kerületi szakrendelő fejlesztése

Korszerű diagnosztikai eszközök állnak rendelkezésre, és előjegyzési, érkeztetési, valamint egységes betegirányítási rendszer is kiépül.

Folytatódik a XII. kerületi Szent János Kórház Kútvölgyi úti szakrendelőjének fejlesztése - jelentette be közösségi oldalára pénteken feltett videójában Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. Fürjes Balázs úgy fogalmazott: az épület lépésről lépésre történő felújítása mérföldkőhöz érkezett; a kormány az Egészséges Budapest Program keretében a II. és a XII. kerület számára is biztosítja a szükséges forrásokat az intézmények fejlesztésére.

Így most a Kútvölgyi épületben elkészült 12 új rendelő- és váróhelyiség, több emeleti mosdót teljesen felújítottak. Ezen kívül a szakrendelő bejárati portálját automata ajtókkal és légbefúvó rendszerrel látták el, korszerű diagnosztikai eszközök állnak rendelkezésre, és előjegyzési, érkeztetési, valamint egységes betegirányítási rendszer is kiépül - közölte.

Az államtitkár a videóhoz írt bejegyzésében emlékeztetett: a kerületiek gyógyulását - a fővárosban egyedül - nem segítette külön szakrendelő, problémájukkal a János kórház különböző, fekvőbeteg-ellátást is adó pavilonjait kellett felkeresniük. "Ez rossz volt a járóbetegeknek, rossz volt a fekvő- és járóbetegekre egyszerre figyelő orvosoknak, és rossz a kórházban fekvő családtagok, barátok látogatóinak" - jegyezte meg.

A videóban Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) XII. kerületi polgármester elmondta, úgy kell a Kútvölgyi-tömböt felújítani, hogy közben a betegellátás is végezhető legyen, ami komoly tervezői munkát igényel.

Szócska Gábor, a szakrendelő igazgatója azt mondta, a rendelőkben évente 450 ezer beteget, összesen egymillió esetet látnak el.

Fürjes Balázs megjegyezte: a kerület, a kórház és a kormány közösen azon dolgozik, hogy befejeződjön az önálló hegyvidéki szakrendelő felújítása, és egységes helyen, rövidebb betegutakkal történjen az ellátás.

 

Legolvasottabb cikkeink