• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Indoklás nélkül felmentették a Margit Kórház főigazgatóját

Egészségpolitika 2020.01.25 Forrás: MTI - ÖS
Indoklás nélkül felmentették a Margit Kórház főigazgatóját

A felmentett Badacsonyi Szabolcs helyére sajtóhírek szerint Szentes Tamás volt országos tisztifőorvost nevezik ki.

A biztonságos betegellátás, a zavartalan és törvényes működés érdekében a fenntartó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ javaslatára Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter ma indoklás nélkül felmentette tisztségéből dr. Badacsonyi Szabolcsot, a Szent Margit Kórház főigazgatóját - áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma péntek délutáni közleményében.

Népszava úgy tudja: a miniszter Badacsonyi Szabolcs felmentésével egy időben a kórház vezetését Szentes Tamás egykori tisztifőorvosra bízta.

hvg.hu az ügy hátteréről azt írja: a felmentés előzménye lehet, hogy hét sebész mondott fel december közepén az Óbudai Szent Margit Kórházban, miután a főigazgató elbocsátotta Imreh Domonkos főorvost. Imreh volt az az orvos, aki fontos szerepet játszott a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásánál. Badacsonyi szakmai és magatartásbeli tényezőkkel indokolta a nyugdíjkorhatárt elérő sebész felmentését.

A miniszter már akkor jelezte, hogy vizsgálatot rendelt el a történtek miatt, a Magyar Nemzet pedig arról írt, hogy a felmondások miatt az intézmény sebészeti és ügyeleti rendje gyakorlatilag összeomlott, az akut ügyeletet lemondták, számos műtétet elhalasztottak. A kórház dolgozói pár nappal később petícióval álltak ki a főigazgató mellett.

Kásler Miklós indokolja a Szent Margit Kórház igazgatójának azonnali menesztését - szólítja fel közleményében az emberi erőforrás minisztert a Párbeszéd. A párt elfogadhatatlannak tartja dr. Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház főigazgatójának indoklás nélküli azonnali felmentését.

A közleményt jegyző Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője azt írja, a pártot kórházi dolgozók értesítették az elbocsátásról, akiktől a főigazgató levélben búcsúzott. A párt meggyőződése szerint a Szent Margit Kórház esetében egyértelmű politikai tisztogatásról van szó, hiszen az óbudai egészségügyi intézmény az egyik legjobban működő kórház Budapesten. A Margit Kórház 2017 végéig azon kevés kórházak egyike volt például, amelyik nem halmozott fel egyetlen fillér adósságot sem, és botrányoktól mentesen működött.

Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselőjeként felszólítom Kásler Miklóst, hogy azonnal adjon választ a kialakult helyzetre, és pontosan indokolja meg, mi vezetett a főigazgató hirtelen eltávolításához - írja Szabó Tímea. Meglehetősen aggasztó hír az is, hogy a minisztérium Szentes Tamás korábbi tisztifőorvost nézte ki új vezetőnek, aki az ÁNTSZ élén korábban tétlenül nézte végig az intézmény szétverését. Jogos a félelem, hogy a Margit Kórház is hasonló sorsra juthat. Végül pedig Óbuda-Békásmegyer képviselőjeként szeretném megköszönni dr. Badacsonyi Szabolcs a kórházért és a betegekért végzett áldozatos munkáját - zárul a közlemény.  

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink