• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Kásler: eredményesen zajlik az egészségügy átfogó átalakítása

Egészségpolitika 2021.07.09 Forrás: MTI-OS
Kásler: eredményesen zajlik az egészségügy átfogó átalakítása

Az oltás az egyetlen védekezési lehetőség a koronavírus-járvány újabb hullámai ellen.

Amit megtehetünk a 4. hullám ellen, hogy aki még nem tette, az vegye fel az oltást – mondta az Életközelben legutóbbi adásában prof. dr. Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere az interjú során beszélt a koronavírus-járvány 4. hullámáról, az egészségügy helyzetéről valamint a Tokióba készülő magyar olimpikonoknak adott lelki útravalóról is

Reális számítások szerint megjelenik a világjárvány 4. hulláma, azonban Magyarországon az emberek jelentős része át van oltva – mondta a miniszter. Hozzátette, hogy amit megtehetünk a saját egészségünk, életünk védelme érdekében, hogy aki még nem tette, az vegye fel az oltást.

A Magyarországon rendelkezésre álló 6 vakcinával kapcsolatban kiemelte, hogy a fertőzések és a halálozások valószínűségét az oltások legalább a tizedére csökkentik.

Azokra az ellenzéki vádakra, melyek szerint a magyar egészségügy teljesen csődöt mondott, úgy reagált, hogy a vádaskodással ellentétben eredményesen zajlik az egészségügy átfogó átalakítása. Ennek keretében az elkészült 6 nemzeti népegészségügyi program felértékelődött, hiszen a keringési, daganatos, diabéteszes megbetegedések erősen rontották a fertőzöttek életkilátásait. Az ellenzéknek semmi nem tűnik fel, ami pozitív.

Az egészségügyi dolgozók béremelésével kapcsolatban mindenkit emlékeztetett, hogy az orvosok, az ápolók és a nővérek fizetése két és félszeresére emelkedik 2022-re. Az egészségügyi dolgozók életkörülményeivel kapcsolatban kijelentette: 23 kórház 25 helyszínén újulnak és épülnek nővérszállók, továbbá 31 egészségügyi intézmény esetében a nővérszállók korszerűsítése valósul meg. Ezzel több mint 1500 szakdolgozó kulturált lakhatásáról gondoskodik a magyar kormány. Az egészségügyi szolgálati jogviszonnyal kapcsolatban kiemelte, hogy az ellenzéki jóslatokkal ellentétben a korábban eltávozott orvosok nagy számban jönnek vissza az egészségügybe.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyarországi Munkavállalók, Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, valamint a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete között létrejött stratégiai megállapodással kapcsolatban a tárcavezető kitért arra, hogy az ellenzék folyamatosan támadja a Minisztériumot azért, mert nem egyeztet időben a társszervezetekkel. Amikor megkaptam a megbízásomat, megkerestem a szakszervezeteket, és mondathatom, hogy a Minisztérium szinte mindegyikkel tartja a kapcsolatot azóta is – mutatott rá.

Prof. Dr. Kásler Miklós az interjú végén arról is beszélt, hogy mit üzen a tokiói olimpiára utazó magyar sportolóknak. Hangsúlyozta: az élsport az identitás részét jelenti a modern korokban, beépült a magyar hagyományrendszerbe a tisztességes helytállás. Én azt kívántam nekik, hogy érjenek el eredményeket, de küzdjenek szívvel, lélekkel és tisztességesen a hazájukért – zárta a beszélgetést a miniszter.

Legolvasottabb cikkeink