• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Kitüntették a Pécsi Diagnosztikai Központot

Regionális hírek 2018.07.25 Forrás: Weborvos
Kitüntették a Pécsi Diagnosztikai Központot

A centrum alapvető törekvése az ország legideálisabb képalkotó diagnosztikai rendszer modelljének kialakítása.

Az idén először átadott „Innováció a motivációban” díjjal a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara olyan helyi munkáltatókat ismert el, amelyek a humánerőforrás-fejlesztés és - motiváció területén megvalósított és kipróbált jó gyakorlatokat alkalmaznak és követendő példaként állíthatók be - áll a diagnosztikai központ szerdai közleményében.

Az intézmény által felépített „pécsi modell” lényege, hogy meg lehet valósítani egy nemzetközi színvonalú kutatóközpontot, és magas szakmai színvonalú egészségügyi ellátást, ha jó a csapat, jó a benne lévők gondolata és magas szintű a tudás.

A Pécsi Diagnosztikai Központ (PDK) alapvető törekvése az ország legideálisabb képalkotó diagnosztikai rendszer modelljének kialakítása. Ez a pécsi modell egyesíti a privát tulajdonú diagnosztikai központok és a tisztán állami szolgáltatók működésének előnyeit, és ezzel párhuzamosan egyaránt kiküszöböli a teljes állami tulajdonból eredő rugalmatlanságot, illetve a nyers üzleti érdekeket.

A CT- és MR-diagnosztikában rutinszerű egészségügyi ellátást és nemzetközi színvonalú kutatási tevékenységet egyaránt végző PDK több mint két évtizedes tevékenysége során mindig is arra törekedett, hogy a munkavégzés szakmai feltételei hasonlóak legyenek a nyugat-európai intézményekhez.

 

 

 

 

A közlemény szerint a hosszú távú együttműködés ígérete, a stabilitás, a biztonságérzet, a munkatársak folyamatos értékelése, az „open door policy”, a támogató, empatikus vezetői attitűd, a teljesítményt elismerő versenyképes bérezés hozzájárult ahhoz, hogy mind a nagy tapasztalatú, mind a fiatal munkatársaknak nem érdemes külföldre menniük, hiszen Pécsett, a Rét utcában is megtalálják a nemzetközileg elismert szakmai színvonalat.

„Meggyőződésünk, hogy sokkal biztosabban tudjuk az emberek motiváltságát és teljesítményét fokozni, ha olyan felszabadult, kihívásokkal és lehetőségekkel teli munkakörnyezetet alakítunk ki, ahol az egyének képességeiket hasznosítva értelmes munkát végeznek és maguk is érzik, hogy megbecsülik őket” – határozta meg a siker okait prof. dr. Dóczi Tamás, a Pécsi Diagnosztikai Központ ügyvezető igazgatója - írja a dokumentum. 

A díjat az intézmény a III. Dél-Dunántúli Regionális Humánerőforrás Konferencián vette át júniusban. Az elismerést plakettjével nem csak az intézmény látogatói találkozhatnak, hanem megjelenik minden, a Pécsi Diagnosztikai Központ által kibocsátott dokumentumon, leleten is.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink