• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Konferenciával ünnepli jubileumát a Korai Fejlesztő Központ

Egészségpolitika 2022.11.15 Forrás: MTI
Konferenciával ünnepli jubileumát a Korai Fejlesztő Központ

A korai fejlesztés mára jogszabályban nevesített, a pedagógiai szakszolgálatok által nyújtott, alanyi jogon elérhető szolgáltatás lett.

Innen és túl címmel rendez konferenciát megalakulásának harmincéves jubileuma alkalmából a Korai Fejlesztő Központ, amely a három évtized szakmai tapasztalatait összegzi szakemberek és érintett szülők közreműködésével november 19-én Budapesten.

Az egész napos konferencia és a vele egyidőben megjelenő, hasonló című tanulmánykötet célja, hogy összefoglalja a civil szervezet tapasztalatait és eredményeit a három év alatti, eltérően fejlődő csecsemők, kisgyermekek és családjaik komplex ellátása terén.

A konferencia délelőtt egy plenáris blokkal kezdődik, amelyben filmvetítés, a kutatási eredmények bemutatása, valamint az érintett szülőszervezetekkel folytatott kerekasztal-beszélgetés kap helyet. A délutáni programban az ellátási formákat mutatják be kreatív, interaktív formában a központ munkatársai.

A Korai Fejlesztő Központ 1992-ben civil szervezetként azért jött létre, hogy az eltérően, különlegesen fejlődő újszülöttek, kisgyermekek és családjaik megkapják a számukra megfelelő komplex segítséget. A korai fejlesztés mára jogszabályban nevesített, a pedagógiai szakszolgálatok által nyújtott, alanyi jogon elérhető szolgáltatás, amelyért a központ sokat dolgozott. A jubileumi konferencián ennek a munkának, a tapasztalatait, a szülők-szakemberek körében elvégzett kutatások eredményeit osztják meg a hallgatósággal.

A Budapesti Korai Fejlesztő Központ célja, hogy minden Magyarországon élő, eltérő fejlődésű kisgyermek és családja alanyi jogon, a lehető legkorábban hozzáférjen azokhoz a minőségi szolgáltatásokhoz, amelyek szükségesek a gyermek fejlődésének optimalizálásához, a család kompetenciájának erősítéséhez, teljes társadalmi elfogadásának megvalósulásához. A Korai Fejlesztő Központban a megalakulás óta mintegy 15 000 gyermek és család kapott egyénre szabott, komplex ellátást, amelynek része az egyedi módon, több szakember által végzett diagnosztika csakúgy, mint a fejlesztések és terápiák különböző formái, valamint a családok támogatásának alternatív megoldásai.

Legolvasottabb cikkeink