• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Korszerűsítették a zalaegerszegi kórház pszichiátriai osztályát

Egészségpolitika 2024.01.24 Forrás: MTI
Korszerűsítették a zalaegerszegi kórház pszichiátriai osztályát

A 130 ágyas osztályon a nyitott részlegen már minden szobához önálló vizesblokk tartozik, tornaszobát, csoportszobákat alakítottak ki.

Csaknem 460 millió forintból korszerűsítették a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház pózvai pszichiátriai osztályának épületét, amelyet szerdán adták át.

Gasztonyi Beáta, a zalaegerszegi kórház főigazgatója felidézte, hogy a pszichiátriai ellátás körülményeinek javításában fokozatosan történtek előrelépések az elmúlt években. Először, 2015-ben a rehabilitációs ellátás, 2021-ben a gyermek- és ifjúsági szakrendelés, majd 2022-ben a járóbetegellátás költözött korszerűbb körülmények közé.

A pózvai városrészben található kórházi telephelyen tavaly kezdődött meg a fekvőbetegellátás körülményeinek modernizálása az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKF) projektjének keretében. Ehhez az OKF 450 millió forintot biztosított, a zalaegerszegi kórház pedig 9 millió forinttal egészítette ki az utómunkálatok költségeit - ismertette a főigazgató.

Hozzátette, hogy a jövő héten költöztetik át az osztályt a szomszédos épületből az új helyre, az így megüresedő szárnyba pedig a krónikus belgyógyászati és az ápolási osztály betegeit költöztetik át. Ezeknek az osztályoknak a jelenlegi állapota mostanra nagyon leromlott, és amíg a terveik szerint új belgyógyászati tömböt alakítanak ki, átmeneti megoldásként addig is így tudnak javítanak a betegek és a személyzet körülményein.

Sebestyén Gábor, a pszichiátria osztályvezető főorvosa arról beszélt, hogy a most felújított épület eredetileg 1985-ben épült, a teljes körű korszerűsítés révén pedig valóban gyógyító környezetet sikerült biztosítani. A 130 ágyas osztályon a nyitott részlegen már minden szobához önálló vizesblokk tartozik, tornaszobát, csoportszobákat alakítottak ki a teljes infrastrukturális felújítás mellett.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere jelezte, hogy bár nem az önkormányzat a fenntartó, figyelemmel kísérik, hogy az intézményben folyamatosan zajlanak fejlesztések; csak az utóbbi években 13 projekt keretében mintegy 5 milliárd forintot fordítottak a kórházra különböző forrásokból.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink