• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Közleményben cáfol az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Egészségpolitika Frissítve 2018.10.03 Forrás: MTI-OS
Közleményben cáfol az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Semmi nem támasztja alá a cikk azon állítását, hogy az EMMI ne lenne működőképes - a lap is több ponton cáfol.

Egy internetes újság oldalán az igazságnak nem megfelelő, az Emberi Erőforrások Minisztériumának lejáratására alkalmas, valótlan állítások jelentek meg - közölte a tárca közleményben az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül.

Mint írták: "Nem felel meg a valóságnak az, hogy Kásler Miklós miniszter nem tudott megfelelő vezetőt találni az Országos Gyógyszerészeti- és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) élére, és az államtitkár megkerülésével nevezett ki egy ötfős irányítótestületet. 

Nem igaz az, hogy bizonytalanság van az október elseje óta működő Nemzeti Népegészségügyi Központ működésében, az átszervezés zökkenőmentesen ment, a 800 dolgozó munkahelye, fizetése egy percig sem volt veszélyben.Nem igaz az, hogy a miniszter nem rendelt többletforrásokat a kórházi fertőzések megelőzését szabályozó rendelet végrehajtására, a többletfeladatokra 2,2 milliárd forint plusz összeget is kapnak az intézmények.Nem igaz az, hogy a miniszter felelőssége volt, hogy csúszott a kollegiális szakmai vezetők megválasztása. Nem igaz az online lap azon kijelentése, amely árván maradt projektekről szól, megemlítve az Egészséges Budapest Programot, amely a valóságban a legnagyobb rendben zajlik, 

A vastag- és végbélrákszűrési programmal kapcsolatban a miniszter öt nappal ezelőtt rendelt el vizsgálatot, ami a felelősség teljes körének feltárását hivatott szolgálni, különös tekintettel a közbeszerzések revíziójára.

Nem felel meg a valóságnak a cikk azon állítása is, amely a miniszter "bűneként" próbálja beállítani a sürgősségi ellátás némi csúszását is. Valójában az egészségügyi államtitkárság hiányos előterjesztést készített, és a miniszter ezért korrekciót rendelt el.

Semmi nem támasztja alá a cikk azon állítását, hogy a kormány által létrehozott EMMI ne lenne működőképes. A családügyben, a kulturális és az oktatási kérdésekben is jelentős elmozdulás történt az utolsó két hónapban. 

Az  egészségügyi államtitkárságnak közel négyszáz munkatársa van, így nem lehet azt állítani, hogy túlterheltek lennének, illetve, hogy teljesíthetetlen, lehetetlen határidőket kényszerített rájuk a miniszter. 

Nem felel meg a valóságnak az sem, hogy az egészségügyi államtitkár nem jelenhetett meg szakmai konferenciákon, hiszen több alkalommal, Rómától New Yorkig, Bécstől Tallinig vett részt külföldi szakmai rendezvényeken helyettes államtitkáraival, és a miniszter számos alkalommal delegálta hazai eseményekre is.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy az újságíró semmilyen információt nem kért cikkéhez az EMMI-től, és ellenőrizetlen információk, sugalmazások alapján valótlan állítások tömegét zúdította olvasóira. 

Kérjük azokat a médiumokat, amelyek az internetes újság információit átvették vagy feldolgozták, hogy közöljék sajtóközleményünket, és távolítsák el oldalukról a valótlan állításokat! - áll a közleményben.

A Medicalonline cáfolata a miniszteri közleményre. 

Legolvasottabb cikkeink