• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Még nem robbant be a fertőzés itthon, de...

Egészségpolitika Frissítve 2020.04.04 Forrás: Weborvos Szerző:
Még nem robbant be a fertőzés itthon, de...

A légihíd szombati mérlege: mintegy 4 millió maszk, 400 ezernél több védőruházat, 100 ezer védőszemüveg, 30 ezer pár kesztyű és 6 ezernél több arcvédő plexi.

A megbetegedések jelentős számú növekedésére számít az elkövetkezőkben Müller Cecília országos tisztifőorvos, aki az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján ezúttal is jelezte, hogy a tömeges megbetegedések kapujában állunk, bár a robbanást eddig sikerült megelőzni. A jó idő, húsvét közeledtével mindenkitől türelmet kért, a kijárási korlátozás betartását, mert semmiféle lazítás nem engedhető meg.

A cukorbetegek hozzájutnak az inzulinhoz, nincs információja inzulinhiányról vagy akár alapanyaghiányról, de más betegségterületen sem, válaszolta egy kérdésre.

A tesztekről ismét elmondta, hogy sok, validálatlan teszt érhető el, ám ezek megbízhatósága kétséges (és bár ilyet végeznek, ezeket nem számolják be a tesztelések sorába - ezt már Gulyás Gergely mondta a Kormányinfón). Az akkreditált laborvizsgálat a vírus örökítő anyagának kimutatásán alapul, ezt tekintik ma megbízhatónak, hitelesnek.

Ma már hat repülőgép hozott védőeszközöket és várják meg a világ legnagyobb, Antonov (AN-124, vagy Condor) nevű gépét Kínából, szintén védőfelszerelésekkel, mondta Lakatos Tibor ezredes, az operatív törzs ügyeleti központja vezetője, aki hozzátette: ötven kórházba juttattak el tegnap védőfelszereléseket, a kórházak egyhetes tartalékkal rendelkeznek. 

Szijjártó: 4 millió maszk és több mint 400 ezer védőruházat érkezett Kínából

A Kína-Magyarország légihíd szombati mérlege: mintegy 4 millió maszk, több mint 400 ezer védőruházat, 100 ezer védőszemüveg, 30 ezer pár kesztyű és több mint 6 ezer arcvédő plexi - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a hivatalos Facebook-oldalán Szijjártó  Péter. A repülőgépek emellett 400 ezer darabot hoztak abból a gyógyszerből, amelyet Kínában teszteltek, fejlesztettek, és az alkalmazása a nemzetközi kutatások szerint ígéretes lehet a koronavírusos betegek kezelésénél. Kína mindössze négy országnak adott ebből a gyógyszerből, ezek közül Magyarország az egyik - hangsúlyozta a tárcavezető, hozzátéve, a szombaton érkezett védőeszközök tízezer beteg ellátásához elegendők.

Kirakodják a Liszt Ferenc-repülőtéren az Antonov Airlines International Cargo Transporter ukrán légifuvarozó társaság Antonov 124-100M típusú teherszállító repülőgépéből a Kínából érkezett újabb egészségügyi védőfelszereléseket 2020. április 4-én. A világ legnagyobb, rendszeresen használt teherszállító repülőgéptípusának egyik gépe érkezett Budapestre. MTI/Máthé Zoltán - vezető képünk

Legolvasottabb cikkeink