• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Megkezdi munkáját az országos vezető ápoló

Egészségpolitika Forrás: GYEMSZI

A tisztséget Bagosi Gabriella tölti be 2013. május 13-ától, mint a GYEMSZI köztisztviselője.

A Semmelweis Terv egyik prioritása az egészségügyi szolgáltatások minőségének kérdése, az tehát, hogy az ellátások során biztonságos, megfelelő, időszerű és eredményes, a betegek elégedettségét szolgáló betegellátás valósuljon meg. Ez az egészségpolitikai célkitűzés az ápolók nélkül nem érhető el. Az egészségpolitikai vezetés az elmúlt három évben számos intézkedést tett, hogy a szakdolgozók, egészségügyi dolgozók életkörülményein javítson. A megkezdett munka eredményeként várható, hogy a szakdolgozók jövőképe kiszámíthatóbb lesz, és az ápolók presztízse is pozitív irányba változik. Az országos vezető ápolói tisztséggel magas szintű, koordinatív szereplő integrálja az ápolói szakma folyamatos fejlődéséhez szükséges szakmai és egészségpolitikai irányokat - hangzott el a GYEMSZI mai tájákoztatóján.

Ennek érdekében az országos vezető ápoló közreműködik az Országos Ápolásügyi Stratégia kidolgozásában; kialakítja az ápolásvezetés struktúrát, és a vezetőkre vonatkozó követelményrendszert; javaslatot készít az ápolásügyet érintő jogszabályok kidolgozására. Javaslatot készít az ápolási gyakorlat folyamatos minőségi fejlesztésére, a klinikai demonstrációs egységek működtetésére; monitorozza az ellátó rendszerben az egészségügyi szakdolgozók által nyújtott szolgáltatásokat; közreműködik az ápolás egységes standardjainak, és az ellenőrzés indikátorainak kidolgozásában. Együttműködik az egészségügyi humánerőforrás krízis kezelése érdekében az érintett közigazgatási és szakmai szervezetekkel; megbízás esetén a hazai és nemzetközi ápolásügyi rendezvényeken, szervezetekben képviseli az ágazatot; ápolásügyi kutatásfejlesztési tevékenységet végez, követi és figyeli a szakirodalmat a jó gyakorlatok integrálása az oktatásba és a napi gyakorlatba ültetése érdekében.

A tisztséget Bagosi Gabriella tölti be 2013. május 13-ától, mint a GYEMSZI köztisztviselője. 

A Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Egészségtudományi karán szerzett diplomás ápolói végzettséget, az Államigazgatási Főiskolán másoddiplomázott, majd a Newport International Universityn először Master of Business Administration, utána Doctor of Philosophy in Business Administration képesítést szerzett, tudományos vállalatgazdálkodás, innovációs vállalat menedzsment, értékalapú szolgáltatások tárgyban. 13 évig volt az Országos Gyógyintézet Központ és jogelődjei intézmények ápolási igazgatója, majd a magánszférában, de továbbra is az egészségüggyel kapcsolatot tartva hasznosította tudását és tapasztalatait.

Aktív szereplője az egészségügyi közéletnek, a Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületének 2004 – 2006 között elnöke, az Egészségügyi Menedzser Klubnak 2004 – 2006 között elnökségi tagja volt. A Magyar Egészségügyi Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás Egyesületnek 2010-től titkára. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara alapító tagja - mutatták be a tájékoztatón. 

Legolvasottabb cikkeink