• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Rezsivédelmet kapnak a fogyatékossággal élő emberek

Egészségpolitika 2022.07.21 Forrás: MEOSZ
Rezsivédelmet kapnak a fogyatékossággal élő emberek

A fogyatékossággal élő emberek által használt tárgyi eszközök energiafogyasztása után az érintettek kedvezményre jogosultak.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége azonnali fellépése eredményeként – a kormány 2022. július 21-én kihirdetett rendelete értelmében – a fogyatékossággal élő emberek további kedvezményben részesülnek - áll a szövetség csütörtöki közleményében.

Mint írják: A MEOSZ elnöke a rezsicsökkentéssel kapcsolatos kormányintézkedésekről való sajtóértesülések után haladéktalanul Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordult, hogy a fogyatékossággal élő emberek mentesüljenek a kormány rezsicsökkentéssel kapcsolatos intézkedései alól. Szakmailag megalapozott érdekvédelmi munkánk eredményeként a fogyatékossággal élő emberek rezsivédelemben részesülnek. A kedvezmény mértékét és igénylésének eljárásrendjét külön kormányrendelet fogja meghatározni.

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke 2022. július 14-én írt levelében hívta fel a kormány figyelmét arra, hogy a fogyatékossággal élő emberek számára az átlag feletti energiahasználat létkérdés, és nem luxus, hiszen az életvitelt segítő eszközök működtetését, az életfunkcióik, mint a légzés vagy a testhőmérséklet fenntartását biztosítani kell. Ezért azt kérte, hogy érintetteknek az áram és a gáz átlag fogyasztás feletti felhasználása esetén ne kerüljön sor piaci ár bevezetésére.

A MEOSZ fellépésére a kormány az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendeletében a fogyatékossággal élők számára további kedvezményekről döntött. A kormányrendelet 13. §-a szerint a fogyatékossággal élő emberek által használt tárgyi eszközök energiafogyasztása után az érintettek kedvezményre jogosultak. A kedvezmény részlet szabályait, így a kedvezmény mértékének, a jogosultak körének, valamint az igénylés menetének rendjét külön kormányrendelet szabályozza majd - zárul a közlemény.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink