• nátha
  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Sikeres a diákok kampányszerű oltása

Egészségpolitika 2021.09.09 Forrás: MTI - OS nyomán, MTI
Sikeres a diákok kampányszerű oltása

13 féle életkorcsoportokhoz kötött, kötelező oltással védik elsősorban a gyermekek egészségét, ezeknél a vakcináknál 99% körül van az átoltottság.

Nemcsak a tanévkezdés környéki kampány volt eredményes, hanem a már augusztusban elkezdett oltakozás is – mondta prof. dr. Kásler Miklós a diákok kampányszerű oltásáról legújabb videó interjújában. A miniszter a diákok oltása mellett kitért a pedagógusok 85%-os átoltottságára is, bízva, hogy ez a szám emelkedni fog a közeljövőben.

Magyarországon jelenleg 13 féle életkorcsoportokhoz kötött, kötelező oltással védik elsősorban a gyermekek egészségét. Nem csak ez egyedülálló a világon, hanem az is, hogy az átoltottság ezeknél a vakcináknál 99% körül van.

Az ajánlott oltások közül a miniszter kiemelte a gyermekek számára ingyenesen felvehető HPV elleni védőoltást, amely hét évvel ezelőtt kezdődött a kislányok esetében, a fiúké pedig a 2020/21-es tanévben. Az átoltottság a kislányok körében megközelíti a 82%-ot, míg a kisfiúké a 71%-ot. Ezt a magas átoltottságot nagyon kevés országban érték el – közölte.

225 ezer 18 év alatti diák vette fel eddig az oltást

Már 225 ezer 12 és 17 év közötti diák kapta meg a koronavírus elleni oltást, így tovább növekedett az oktatás biztonsága - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön. A kormányzati portálon azt írták: a 18-19 éves korosztály 60 százaléka, 121 ezer fiatal már beoltatta magát.  Múlt héten több mint kétezer helyszínen szerveztek iskolai oltást, ahol közel 47 ezer diák jelent meg. A második oltást szeptember második felében kapják meg a diákok - tudatták.

A kormány célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek, hiszen a munkába járó szülőknek és a gyermekeknek is ez a legjobb. Ezért továbbra is az oltást javasoljuk a diákoknak és a pedagógusoknak is, hiszen az oltás adja a legerősebb védelmet a vírus ellen - hívták fel a figyelmet.

A 12 év feletti gyerekeket, fiatalokat továbbra is könnyedén lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu holnapon, majd a regisztráció érvényesítését követően időpontot is lehet foglalni a kórházi oltópontokra a www.eeszt.gov.hu honlapon.  Ugyanez még azon pedagógusra és iskolai dolgozóra is vonatkozik, aki esetleg még nem vette fel az oltást. A már korábban beoltott pedagógusok és iskolai dolgozók akár már a harmadik oltásra is tudnak időpontot foglalni - ismertette a koronavirus.gov.hu.

Legolvasottabb cikkeink