• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

Tisztújítás zajlott a járóbeteg szakellátási szövetségnél

Egészségpolitika 2023.05.26 Forrás: Weborvos
Tisztújítás zajlott a járóbeteg szakellátási szövetségnél

A közgyűlés döntése alapján az elkövetkező 3 évben a Szövetség elnöke továbbra is Dr. Pásztélyi Zsolt marad.

A Medicina 2000 Magyar Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség Alapszabálya értelmében az elnökség mandátuma 2023. májusában lejár. A tisztújító közgyűlésen a tagintézmények vezetőinek közel fele személyesen is megjelent (ami jóval meghaladta a megszokottat), és választott vezetőséget. A Medicina2000 elnökének munkáját 2 elnökhelyettes és egy 8 tagú elnökség segíti - tudatta köüzleményben a szövetség.

A közgyűlés döntése alapján az elkövetkező 3 évben a Szövetség elnöke továbbra is Dr. Pásztélyi Zsolt (Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft., ügyvezető) marad, a két elnökhelyettes Dr. Polák László (Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata, főigazgató főorvos) és Dr. Tóth Tibor (Debreceni Egyetem Járóbeteg Szakellátási Központ Betegirányítási vezetője) személye sem változott.

Elnökségi tagok lettek: Bús Attiláné, Dr. Kiss Marianna, Dr. Kóti Tamás, Dr. Mechler András, Dr. Nagy Csaba András, Dr. Pál Miklós, Dr. Szarvas Tibor, Dublinszki-Boda Péter; „pót” elnökségi tagnak pedig Simon Balázst választották meg a delegáltak.

A megjelent intézmények képviselői külön tárgyalták a tulajdonos önkormányzatok szakrendelőikkel kapcsolatos álláspontjait, ezzel kapcsolatos tapasztalataikat. Egyöntetű volt, hogy a tulajdonos önkormányzatok ragaszkodnak intézményeikhez, és igyekeznek annak működését lehetőségeikhez mérten támogatni, bár az is kiderült, hogy ebben nagyon eltérő lehetőségeik vannak az egyes tulajdonosoknak.

Érdekes, és eddig még nem nagyon tárgyalt szempontot említettek a hátrányos helyzetű járásokban működő kistérségi szakrendelők: ellátási területükön gyakran a háziorvosi praxisok jelentős része (akár a fele is!) régóta betöltetlen, így az önkormányzat azért is ragaszkodik foggal-körömmel a szakrendelőhöz, hogy így valamilyen lakosságközeli egészségügyi ellátás megmaradjon a térségben.

A konferencia szervezőbizottságának elnöke tájékoztatta a résztvevőket, hogy a 2023-ban esedékes XXV. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferenciát új helyszínen, Balatonalmádiban, a Hunguest BÁL Resortban rendezik meg 2023. szeptember 13-15. között.

Legolvasottabb cikkeink