• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Tritonlabs: újabb erős szereplő a laborpiacon

Egészségpolitika 2023.09.14 Forrás: Weborvos Szerző:
Tritonlabs: újabb erős szereplő a laborpiacon

A leletek értelmezéséhez a beküldő szakorvos és a páciens is segítséget kap a labordiagnosztikai szakemberektől.

A Tritonlabs három hónapja kezdte meg működését a TritonLife Csoport részeként, amelynek tulajdonosai szerint Kelet-Közép-Európa leginnovatívabb és legkorszerűbb megoldásait kínáló laboratóriumi diagnosztikai hálózat jött létre a fejlesztéssel a 13. kerületi Fáy utca 90. szám alatt. Mint a csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, a világszínvonalú technológiát alkalmazó TritonLabs központi laboratóriuma a közfinanszírozott és a magánellátás számára egyaránt széles spektrumú diagnosztikai- és nehezen elérhető vizsgálatokat biztosít extra rövid időn belül.

Erős szereplő lesz a laborpiacon a több mint egymilliárd forintos fejlesztésből megvalósult ultramodern intézményük, fogalmazott Haraszti Péter, a TritonLife Csoport alapító-vezérigazgatója. 1200 négyzetméteren végzik el az orvosi laboratóriumi diagnosztikai és mikrobiológiai vizsgálatokat. Az adatok továbbításának teljes folyamatát digitalizálták kezdve a külső helyszínen történő mintavételezéstől a szállításon, szortírozáson, előkészítésen és méréseken át a leletek kiadásáig, így nincs szükség manuális adatrögzítésre, amely magában hordozza a hibázás lehetőségét. Év végére szeretnék elérni – az éves szinten számolva – egymillió vizsgálatot, és a labor kapacitása könnyen növelhető az igények szerint. „Évi 10 millió vizsgálatot is elvégezhetünk, a megrendelőink által választható paraméterek száma pedig 500-1000 között várható” – tette hozzá. Haraszti Péter azt is kiemelte, hogy a TritonLabs szakembereit, szakorvosait, validálóit országosan elismerik az egészségügyi szakmában, így a magas szakmai színvonal biztosított, emellett a gyors eredményszolgáltatás is versenyelőnyt jelent.

Kompletté vált a Tritonlife egészségügyi ellátó rendszere, hiszen a járó- és fekvőbetegellátás, a képalkotó diagnosztika mellett már saját laborral is rendelkezik a cégcsoport, fogalmazott dr. Fábián Lajos, a TritonLife Csoport alapító-elnöke és szakmai stratégiai vezetője, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Társelnöke, és Egészségügyi Tagozatának elnöke. Mint kiderült, a Tritonlabs folyamatosan szerződik a magánellátokkal, s jelenleg több mint 20 egészségügyi szolgáltatóval van szerződése a társaságcsoport 21 ellátóhelye mellett, s szívesen dolgoznának együtt háziorvosokkal is.

A Weborvos a Tritonlabs közellátásban való részvételét firtató kérdésére Haraszti Péter elmondta, az állami ellátásban is részt vevő Budaörsi Egészségügyi Központtal van szerződésük. A laborszolgáltatások 2022 végén beharangozott, ez év márciusra tervezett és azóta csúszó (megakadt?) államosítására vonatkozó kérdésünkkel kapcsolatban azt kérte, hogy ez ügyben forduljunk Belügyminisztériumhoz válaszért.

A labor munkáját dr. Latkóczy Krisztina, mikrobiológus szakorvos, a TritonLife Csoport laboratóriumok, a TritonLabs igazgatója mutatta be. Mint kiderült, a közfinanszírozott vizsgálatokon túl számos, eddig nehezen elérhető vizsgálat elvégzését ajánlja gyorsan, nagyon magas megbízhatósággal a labor. Hangsúlyozta, hogy a TritonLabs által kidolgozott egyedülálló informatikailag kiépített protokoll segítségével elkerülhetők a laborba érkezés előtti hibák is. A betegbiztonság érdekében a páciens- és vizsgálati adatok elektronikus továbbítása megakadályozza a manuális hibalehetőségeket. Hozzátette: az egyedülálló szolgáltatás része, hogy minden szérum mintát 3-12 hónapig fagyasztva tárolnak, ami új vizsgálatok lehetőségét is megteremti ugyanabból a mintából. „A TritonLabs-nál készült leletek értelmezéséhez a beküldő szakorvos és a páciens is segítséget kap a képzett labordiagnosztikai szakembereinktől, a klinikai gyakorlattal rendelkező orvos kollégáik segítséget nyújtanak a panaszok hátterének feltárásában, a lehetséges okok kiderítésében és a további diagnosztikai vagy terápiás irányok meghatározásában” - mondta Latkóczy Krisztina. Tervezik, hogy bekapcsolódnak a szakorvosképzésbe, a továbbtanulóknak pedig vezetett labortúrákkal segítik a pályaválasztást.

A TritonLabs több száz paramétert tud vizsgálni, legyen szó allergiáról, hormonrendszerről, vérképzőrendszerről, biokémiai folyamatokról, immunológiai és mikrobiológiai vizsgálatokról vagy tumormarkerekről, vitaminszintekről, véralvadásról, vércsoportvizsgálatokról. Az egész szervezet működését lefedő laboratóriumi vizsgálatokat orvosi beutaló nélkül is kérhetik a páciensek, az eredményeket az adott területen jártas szakértők értékelik, segítenek a diagnózis felállításában és a terápiás irányok kiválasztásában.

Legolvasottabb cikkeink