• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új igazgató a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségénél

Egészségpolitika 2023.09.08 Forrás: Weborvos
Új igazgató a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségénél

Tisztigyógyszerészként, majd tisztifőgyógyszerészként több megyében és régióban is végezte a lakossági gyógyszerellátás szakmai felügyeletét.

2023 szeptemberétől dr. Muskáth Zsolt tölti be a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének szakmai igazgatói pozícióját - tudatta a HGYSZ közleményben.

Dr. Muskáth Zsolt 1991-ben szerezte gyógyszerészi diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, ahol előbb egyetemi gyakornokként, majd egyetemi tanársegédként dolgozott, valamint szakgyógyszerészi képesítést is szerzett. Mindezek mellett gyógyszertári asszisztensek képzésében is részt vett. 1999-től gyakorló gyógyszerészként tapasztalhatta meg a gyógyszerészi hivatás szépségeit és kihívásait is. A problémák megoldása mindig is fő célja volt, ez vezette a gyógyszerészeti hatósághoz, melynél 2002-től dolgozott. Tisztigyógyszerészként, majd tisztifőgyógyszerészként több megyében és régióban is végezte a lakossági gyógyszerellátás szakmai felügyeletét, többek között Fejér megyében, Veszprém megyében, Budapesten, Pest megyében, Nógrád megyében, Baranya megyében, valamint Somogy és Tolna megyében.

„A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének kiemelt célkitűzése, hogy szakmai tevékenységével hozzájáruljon a hazai gyógyszerészet erősítéshez. Nagy öröm számunkra, hogy dr. Muskáth Zsolt személyében olyan elismert szakember csatlakozott a HGYSZ stábjához, aki több évtizedes tapasztalatával és elismertségével hatékonyan és magas színvonalon tudja majd segíteni munkánkat és a gyógyszerészeket feladataik ellátása során” – mondta dr. Zlinszky János, a HGYSZ elnöke.

 

„Az elmúlt harminc évben kutatóként, oktatóként, gyakorló gyógyszerészként és tisztifőgyógyszerészként is részese lehettem a gyógyszerellátásnak. Nagy várakozással tekintek a következő időszak elé, amikor is a HGYSZ szakmai igazgatójaként új szerepkörben segíthetem a gyógyszerészeket a mindennapi munkájuk során, valamint szolgálhatom tovább a gyógyszerészi hivatást és a betegellátást”- mondta dr. Muskáth Zsolt.