• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

Új magánkórházat nyitott Miskolcon a TritonLife-csoport

Egészségpolitika 2023.06.08 Forrás: Weborvos
Új magánkórházat nyitott Miskolcon a TritonLife-csoport

Elsőként kapott NNK-engedélyt egy teljes betegutat komplex módon kiszolgáló, integrált magánegészségügyi intézményrendszer.

Az ország legkomplexebb szolgáltatást nyújtó, integrált magánegészségügyi ellátórendszerét indítja el a TritonLife Csoport, a kizárólag magyar tulajdonosi hátterű magánegészségügyi szolgáltató Miskolcon. Az új TritonLife Magánkórház Miskolc és a járóbeteg-ellátást, valamint komplex képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat biztosító miskolci MacroKlinika összekapcsolódása révén olyan magánegészségügyi intézményrendszer kezdi meg működését, amelyben a teljes betegút végig követhető (járóbetegellátás, teljes diagnosztika, fekvőbeteg ellátás, akár hosszabb kórházi ápolást igénylő műtéti beavatkozások, valamint egynapos sebészeti beavatkozások).

A Nemzeti Népegészségügyi Központtól elsőként kapott engedélyt egy teljes betegutat komplex módon kiszolgáló, integrált magánegészségügyi intézményrendszer, amelynek a 3 milliárd forintos beruházással újonnan létrehozott TritonLife Magánkórház Miskolc mellett, fontos eleme a járóbeteg ellátást és képalkotó radiológiai diagnosztikát végző MacroKlinika. A miskolci, északkelet-magyarországi régiót kiszolgáló TritonLife ellátási rendszerben 30 szakterületen csaknem 150 orvos látja el a betegeket. Az évi több mint 30.000 orvos-beteg találkozásra, évi 3-4000 műtétre, többezer képalkotó diagnosztikai vizsgálatra alkalmas teljeskörű ellátó kapacitás az állami ellátórendszerre nehezedő terheket is enyhíti majd a járó-, fekvőbeteg ellátásban, valamint a diagnosztikai területeken egyaránt.

Az intézmény oktató és gyakorlati helyet biztosít a leendő egészségügyi szakdolgozók részére a Miskolci Egyetemmel együttműködésben, továbbá csatlakozik a TritonLife Csoport államilag akkreditált, szakorvosképzésben is részt vevő országos magánkórház láncolatához. A komplex magánkórház és a csatlakozó integrált ellátórendszer elindulása fontos mérföldkő a vármegye és a régió életében, hiszen az ide érkező páciensek már nem fogják az állami rendszert terhelni, így ott is csökkenhetnek a várólisták. A fejlesztés a régióban élők számára választási lehetőséget kínál, elérhető a helyi vállalatok számára a dolgozók szűrőprogramjainak lebonyolítására, és hozzájárul a térség versenyképességének növeléséhez. 

 
 

Dr. Haraszti Péter, a TritonLife Csoport alapító-vezérigazgatója elmondta, hogy a miskolci járóbeteg-ellátó Macroklinika csatlakozásával és az új kórház megépítésével a teljes betegút nyomon követése és a betegek ellátása egy helyre összpontosulhat, ami országosan is egyedülálló a magánszolgáltatóknál. Példaként felsorolta, hogy a járóbeteg-ellátástól (több mint 30 szakmával plusz gyermekgyógyászati részleg) a fekvőbeteg-ellátásig, a szükséges komplex képalkotó nagydiagnosztikával (UG, RTG, MR, TC), sebészeti eljárásokkal a vizsgálatok és kezelések teljes spektrumát képesek a vármegyeszékhelyen elvégezni, miután a TritonLife országosan is elsőként indíthat ilyen integrált rendszert a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) engedélyének birtokában. Ezzel nem csak a Miskolcon és környékén élők, de több vármegye betegellátását is szolgálhatják. Hangsúlyozta, hogy a 3 milliárd forintból megépített új magánkórház része a TritonLife-csoport országos terjeszkedési stratégiájának, és emlékeztetett rá, hogy idén áprilisban nyílt meg a régióban hiánypótló képalkotó nagydiagnosztikai centrum Veszprémben, amelynek fejlesztésére egymilliárd forintot fordítottak.

Dr. Fábián Lajos, a TritonLife-csoport alapító-elnöke és szakmai stratégiai vezetője, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Társelnöke, és Egészségügyi Tagozatának elnöke hangsúlyozta: az oktatásban és a továbbképzésben is új lehetőség nyílik a régióban azzal, hogy – a szakorvosképzésben való részvételen túlmenően – a Miskolci Egyetemmel, és - reményeink szerint - az Országos Kórházi Főigazgatósággal (OKFŐ) is együttműködve bekapcsolódhatunk a komoly munkaerőhiánnyal küzdő terület, az egészségügyi szakdolgozók képzésébe is. A TritonLife Magánkórház a szakmai gyakorlat alatt a legmodernebb körülményeket biztosítja a diákoknak, akik később az állami és a magánegészségügyben egyaránt kamatoztathatják tudásukat, csökkentve az egész országban tapasztalható égető szakdolgozó és szakember hiányt. A Miskolci Egyetemmel kidolgozás alatt álló együttműködési megállapodásnak köszönhetően radiográfus, védőnő, szakápoló és egészségturisztikai menedzser képzés gyakorlati helyéül is szolgálhat az intézmény. „Ezzel nagymértékben hozzájárulhatunk az egészségügyi dolgozói létszám bővítéséhez, az orvosok, asszisztensek helyben tartásához, így az egész egészségügyi rendszer és a régió fejlődéséhez” - tette hozzá. Megemlítette azt is, hogy foglalkozás-egészségügyi szakellátásuk a régió gazdasági társaságainak nyújthat majd komplex és egyedi egészségügyi szolgáltatást. Szűrőprogramjaikra pedig több magyar és nemzetközi magánbiztosító, egészségbiztosító, ellátásszervező céggel is szerződnek. Ezeken túl profi és amatőr sportolók sportorvosi szakellátást is igénybe vehetnek teljeskörű mozgásszervi diagnosztikai háttérrel. 

Dr. Szabó Zsolt, a TritonLife Magánkórház Miskolc orvosigazgatója, kézsebész főorvos, egyetemi docens, a Miskolci Egyetem Gyakorlati Kihelyezett Intézeti Tanszékének vezetője, a Magyar Kézsebészeti Társaság tiszteletbeli elnöke, a Világ Kézsebészeti Társaságának leköszönő elnöke elmondta, hogy a magánkórházban éves szinten 3000-4000 műtétet végezhetnek el, nagyban tehermentesítve az állami egészségügyi ellátást. Ez 7 területen (nőgyógyászat, ortopédia, urológia, szemészet, fül-orr-gégészet, sebészet és kézsebészet) naponta akár 10-15 műtétet jelenthet, a páciensek utógondozásához pedig 25 ágy nyújtja a szükséges infrastruktúrát. A teljes betegút követése kapcsán kiemelte: ennek biztosítása a megelőzésben, a gyors és megfelelő diagnosztikában és a páciensek mielőbbi, magas szintű ellátásában nélkülözhetetlen. Ez pedig kevesebb betegállományt, gyorsabb felépülést jelent és a késlekedés nélkül elvégzett képalkotó vizsgálatok, műtéti beavatkozások akár életet is menthetnek.

Magas szintű technikai felszereltségünk, kiváló orvos csapatunk és tapasztalt szakdolgozó gárdánknak köszönhetően van néhány olyan beavatkozás és módszer, amelyet Magyarországon rutinszerűen nem sok helyen kaphatnak meg a betegek. Ezek közé tartoznak a térd sérüléseinél a meniszkusz porcok helyreállítása, a hátsó keresztszalag pótlás, alsó és felső végtag nagyízületeinek protetizálása, a kézsebészet területén a teljes kézsebészeti műtéti paletta, beleértve a csukló instabilitások sebészi megoldását, szalaghelyreállító és -pótló műtéteket, ínáthelyezéseket és fejlődési rendellenességek sebészi megoldását. Dr. Szabó Zsolt azt is megemlítette, hogy a leghosszabb várólistával megvalósuló műtétek biztosan keresettek lesznek az új kórházban, köztük az ortopédiai beavatkozások, a csípőprotézis, a váll és a térprotézis, valamint az ízületi artroszkópos rekonstrukciók. A laparoszkópos/endoszkópos beavatkozások és a proktológiai műtétek mellett az urológiai, valamint az endoszkópos transzuretrális urológiai beavatkozások és a lézeres kőzúzás is nagy hiányt pótol majd a magánellátásban, ahogyan a nőgyógyászati műtétek is, például az inkontinencia sebészi megoldása, és az endometriózis laparoszkópos megoldásai. 

Szabó Gergely, a TritonLife kelet-magyarországi (Miskolc és Debrecen) régiójának operatív vezetője, a Macroklinika ügyvezetője ismertette, hogy a Macroklinika 30 orvosszakmai területet felölelő járóbeteg-ellátás évente 30.000 orvos-beteg találkozó lebonyolítására képes, ezzel az új kapacitással már az ország legnagyobb, országos lefedettséget biztosító magánegészségügyi ellátója a TritonLife. A beruházással jelentősen csökkenhetnek a várólisták mind a képalkotó diagnosztika, mind a járóbeteg ellátás mind a műtéti beavatkozások terén. „A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, mint kiválóan működő nagy múltú, széles spektrumú vármegyei kórház teljes mértékben mögénk állt, mint háttérintézmény. Ezt a jól működő állami kórházat szeretnénk a kapacitásainkkal magánszolgáltató partnerként erősíteni.” Hozzátette, hogy a MacroKlinika olyan 5 éve működő intézmény, ahol 2300 négyzetméteren a járóbeteg ellátás mellett történik a teljes diagnosztika, az egynapos ellátásban pedig hamarosan elindulnak a fül-orr-gégészeti és szemészeti beavatkozások. A többi fekvőellátást igénylő beavatkozást, így például az ortopédia, trauma, kézsebészet, nőgyógyászat műtéteit az új TritonLife magánkórházban végzik majd.

Arról is beszélt, hogy a járóbeteg-betegellátási kapacitásuk túlnyúlik Miskolc határán, a TritonLife a régió – Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Hajdú-Bihar vármegyék - magándiagnosztikai szolgáltatója miközben Szlovákia és Románia területéről is fogadnak betegeket. 

Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora az együttműködést méltatva hangsúlyozta, hogy az egészségügyi területen, főleg a képalkotás és a műtéti beavatkozások területén a technológia ugrásszerűen fejlődik. Úgy vélte, a magas színvonalú elméleti oktatás mellett a legmodernebb technológiákat bemutató gyakorlati képzés hozzájárulhat az orvosok, szakdolgozók megtartásához és a pályát, valamint az egyetemet választók létszámának bővüléséhez. A szürkeállomány megtartása nemcsak az országnak fontos, de elengedhetetlen feltétele a régió további fejlődésének is. A Miskolci Egyetem eddig is hozzájárult a térség vonzerejének erősítéséhez, amit ez az együttműködés tovább növelhet. Azt külön üdvözöljük, hogy diákjaink egy nagy, professzionális magánszolgáltatónál is tölthetnek gyakorlati időt, hiszen így olyan, kissé eltérő szemléletre és gyakorlatra is szert tehetnek, amely későbbi életük során segítheti beilleszkedésüket és elhelyezkedésüket. 

 

___

A TritonLife Csoport hazánk egyik legnagyobb, leggyorsabban fejlődő, országosan terjeszkedő járó- és fekvőbeteg ellátással, valamint képalkotó- és laboratóriumi diagnosztikával foglalkozó magánegészségügyi szolgáltatója. 2022 végére 17,5 milliárd forint nettó árbevétel mellett, összességében már évi 9.600 műtétet végeztek különböző szakterületeken, és 392.000 orvos-beteg találkozás történt intézményeikben. A TritonLife Csoport egész régiók járóbeteg- és egynapos sebészeti ellátásáért felel, Budapesten a három nagy járóbeteg-központ mellett átadás előtt áll a harmadik magánkórháza, valamint megkezdte tesztüzemét központi laboratóriuma. TritonLife Csoport dinamikusan terjeszkedik a vidéki nagyvárosokban is, fokozatosan az egész országra kiterjesztve minőségcentrikus kiválósági központjainak működését, ezzel az állami ellátást is segítve. A TritonLife központjai országszerte már 9 városban - Budapest, Budaörs, Debrecen, Eger, Kaposvár Szeged, Veszprém, Hódmezővásárhely, Miskolc - és 16 helyszínen elérhetők. Jelenleg már 7 magánkórház, 8 járóbeteg klinika, laborhálózat, és 1 új radiológiai diagnosztikai központ szolgálja a TritonLife csoport ügyfeleit. A TritonLife Csoport által foglalkoztatott orvosok és szakdolgozók száma 2022-ben 40 százalékkal, 1.157 főre emelkedett, melyből 402 fő alkalmazott és 755 fő szerződéses szakember.

Legolvasottabb cikkeink