• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Új orvosigazgató a Honvédkórház élén

Egészségpolitika 2020.07.04 Forrás: kormány.hu
Új orvosigazgató a Honvédkórház élén

A rendezvényen megköszönték dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnokának az eddig végzett munkáját.

Az MH Egészségügyi Központ (MH EK) parancsnoki teendőinek átadás-átvétele alkalmából tartottak állománygyűlést július 3-án, pénteken Budapesten, a Honvédkórházban. A rendezvényen jelen volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter, dr. Vidoven Árpád, a tárca közigazgatási államtitkára, valamint Szabó István honvédelmi államtitkár - számolt be az eseményről a kormány.hu a honvédelem.hu cikke nyomán.

Benkő Tibor beszédében köszönetet mondott az intézmény dolgozóinak a vírushelyzet idején végzett áldozatos és példaértékű munkáért. A honvédelmi miniszter kiemelte: az elmúlt időszak bizonyította, hogy a szakértelem és a közös cél érdekében történt összefogás jelenti az MH Egészségügyi Központ és a Honvédkórház sikeres működésének alapját. A tárca vezetője emlékeztetett: azt a célt tűzték ki, hogy a Honvédkórházból mintakórházat hoznak létre. A miniszter hangsúlyozta: a tudás, a szakértelem és az elhivatottság együttesét ötvözve kell tovább dolgozni a kitűzött célok elérése érdekében, és erre kérte fel az újonnan kinevezett orvosigazgatót is.

Az MH EK Honvédkórház orvosigazgatói feladatainak ellátására prof. dr. Wikonkál Norbertet, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát nevezték ki, aki beszédében hangsúlyozta: a nagy múltú intézmény kiváló alapokra épült és az itt dolgozók szakértelme hazai és nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő. A gyakorló orvosi praxisból érkező új orvosigazgató három fő célja az ellátás minőségének javítása, a fenntartható gazdálkodás, valamint a megoldásközpontú és hatékony munkavégzés.

A rendezvényen megköszönték dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnokának az eddig végzett munkáját. A vezérőrnagyot a szolgálat érdekében – eredeti szolgálati beosztásának meghagyása mellett, az azok elvégzése alóli felmentéssel – a Köztársasági Elnöki Hivatal állományába vezényelték. A vezérőrnagy távolléte alatt a most kinevezett orvosigazgatót, prof. dr. Wikonkál Norbertet bízta meg helyettesítésével.

Dr. Kun Szabó István beszédében visszatekintett hároméves munkásságára, és méltatta az értékes munkaközösséget, akikért érdemes volt szolgálni. Köszönetet mondott az intézmény minden dolgozójának azért a munkáért, amit parancsnoksága alatt végeztek.

Legolvasottabb cikkeink