• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Új szakmai vezető a Budaörsi Egészségügyi Központban

Egészségpolitika 2021.01.07 Forrás: Weborvos
Új szakmai vezető a Budaörsi Egészségügyi Központban

2021. január 1-jétől Majzik Ernő ortopéd traumatológus főorvos felel a Budaörsi Egészségügyi Központ szakmai irányításáért orvos igazgatóként.  

A Budaörsi Egészségügyi Központot üzemeltető Jump Consulting Kft. dr. Majzik Ernőt (lásd képünk) nevezi ki a szakrendelő új orvos igazgatójának. A pozíciót 17 éven keresztül betöltő dr. Gamal Eldin Mohamed szaktanácsadóként folytatja munkáját, és továbbra is részt vesz a betegellátásban, tudatta az intézmény közleményében.

Majzik Ernő ortopéd traumatológus a Siófoki Kórházból érkezik, ahol traumatológus szakorvosként tevékenykedett főorvosi beosztásban. A budaörsi intézmény munkájába 2020 nyarán kapcsolódott be: az Egynapos Sebészeti Részlegen végzett ortopédiai műtéteket. Új megbízatása során legfontosabb feladatának a gyógyító munka magas színvonalának fenntartását, illetve a kiváló orvosi gárda és egészségügyi szakszemélyzet megtartását tekinti. „A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetet az intézmény megfelelően kezeli. Következő feladatunk a járóbeteg-ellátás folyamatos biztosítása mellett az egynapos sebészet újraindítása. Folynak az előkészületek, a legfontosabb a betegek biztonsága” – emeli ki a szakmai irányításért felelős új vezető. 

Majzik Ernő 1968-ban született, általános orvosi diplomáját 1995-ben, traumatológiai szakvizsgáját 2001-ben szerezte. Tizenkilenc évig dolgozott a Székesfehérvári Szent György Kórház traumatológiáján és sportsebészetén. 2016-ban került át a Siófoki Kórházhoz, ahol a Baleseti Sebészeti Osztály vezetője lett, valamint létrehozta a Sportsebészeti Részleget. Több kézilabda-, labdarúgó- és kosárlabdaklub szerződött sportsebésze, nem utolsó sorban a magyar jégkorong-válogatott orvosa 2003 óta. Szakterülete a térd-, boka-, váll- és könyöksérülések rekonstrukciója, valamint a degeneratív elváltozások gyógyítása. Akut és krónikus stabilizáló műtétek, valamint különböző porcfelszíni rekonstrukciós beavatkozások széles tárházát alkalmazza, beleértve a legújabb őssejtterápiás eljárásokat is. 

A visszavonuló Gamal Eldin Mohamed 1949-ben született, 2003-ban csatlakozott az intézményhez. Sebészi, proktológiai és gasztroenterológiai szakképesítéssel rendelkező szakorvosként már az 1990-es évek első felében a minimálinvazív sebészi megoldások felé fordult, bekapcsolódva az egynapos ellátási szakterület nemzetközi vérkeringésébe. 1997-ben harmadmagával ő alapította meg a magyar Multidiszciplináris Egynapos Sebészeti Társaságot, és neki köszönhető, hogy 2003-ban Budaörsön jött létre az ország első egynapos sebészeti részlege. Gamal Eldin Mohamed társügyvezetője volt az egészségügyi központot 2016-ig üzemeltető cégnek, majd a váltást követően orvos igazgatói pozícióját megőrizve gondoskodott a gyógyító munka folyamatosságáról és zavartalanságáról. A számos adminisztratív feladattal járó pozícióból 17 év után saját kezdeményezésére távozik, átadva a stafétabotot a következő generációnak, áll a közleményben.

„Ezúttal talán megengedhető, hogy ne csak a magam és a kollégák, hanem minden budaörsi, sőt ellátási területen kívüli páciensünk nevében szólva köszönjem meg Gamal Eldin Mohamed eddigi munkáját – mondja az intézmény ügyvezető igazgatója. – Búcsúról szerencsére nincsen szó, hiszen a professzor úr szaktanácsadóként továbbra is segít bennünket. A páciensek emellett a jövőben is találkozhatnak vele a szakrendeléseken és az egynapos sebészeti ellátásban” – teszi hozzá Zsákai Zoltán.

Legolvasottabb cikkeink