• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Új ügyvezető a Pécsi Diagnosztikai Központ élén

Regionális hírek Forrás: Radiologia.hu

A Neuro CT Pécsi Diagnosztikai Központ Kft. Bogner Péter professzort választotta a cég ügyvezető igazgatójává.

Február 18-án a Neuro CT Pécsi Diagnosztikai Központ Kft. közgyűlése a tavaly decemberben elhunyt Németh Béla utódaként Bogner Péter professzort választotta a cég ügyvezető igazgatójává - adta hírül a radiologia.hu.

Bogner Péter 1987-ben végzett a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, 1994-ben tette le radiológus szakvizsgáját, 1996-ban PhD fokozatot szerzett, 2003-ban habilitált, 2004-ben nevezték ki egyetemi tanárrá. Szakmai pályafutását a POTE Központi Klinikai Kémiai Laboratóriumában kezdte, 1991-2009 között a Kaposvári Egyetem Diagnosztikai és Onkoradiológiai Intézetének kutatóorvosa, igazgatóhelyettese, az Egészségügyi Centrum megalakulását követően a centrum alelnöke, majd elnöke. 2007 óta a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának dékán-helyettese, 2009 ősze óta a Pécsi Diagnosztikai Központ munkatársa.

A Pécsi Diagnosztikai Központot működtető cég 50 százalékát a Pécsi Tudományegyetemhez kötődő két alapítvány, 50 százalékát magánszemélyek birtokolják. Az egyik tulajdonos alapítványt képviselő Dóczi Tamás akadémikus a változás kapcsán kifejtette: „A Pécsi Diagnosztikai Központ feladata a magas színvonalú rutin képalkotó diagnosztikai betegellátás mellett a Pécsi Tudományegyetem klinikáival együttműködve az oktatásban, kutatásban, fejlesztésben és innovációban való részvétel. A Központ fő célja a Dél-Dunántúli Régió egészségügyi ellátási színvonalának javítása. Ez a célkitűzés teljes egészében megjelenik a kutatási programokban is, hiszen a központ célja, hogy a kutatási-módszertani eredmények a lehető leghamarabb a diagnosztika és a gyógyítás szolgálatába kerüljenek. A kutatási program kivitelezői felelősséget vállalnak társadalmi környezetükért, ezért a kutatási eredményeket először a kutatásnak otthont adó régióban hasznosítják.

E küldetés megvalósulásához a szakmai alapokat a Pécsi Tudományegyetemmel szoros konzorciális együttműködésben megvalósuló, feladat-orientált munkacsoportok létrehozása, és az evidenciákon alapuló, de egyénre szabott, diagnosztikus és terápiás protokollok kidolgozása biztosítja. Közös cél az integrált graduális és posztgraduális oktatás megvalósítása is, közös képzési programok révén."

„A magyar egészségügy változásai közben is a Németh Béla által meghatározott úton haladunk tovább. Az irigylésre méltó technológiai háttér és a rendelkezésre álló szakmai csapat lehetővé teszi, hogy az ország első számú diagnosztikai intézetévé váljunk, megcélozva az európai minőségű szakmai színvonalat. Ehhez olyan hatékonyságfokozó technológiákat helyezünk üzembe, amelyek jobb munkatempó mellett magasabb leletezési minőséget garantálnak, és közelebb visznek bennünket ügyfeleinkhez: a dél-dunántúli betegekhez. Egyértelmű tulajdonosi elvárás, hogy a korábbinál sokkal szorosabb kapcsolatot alakítsunk ki a PTE klinikáival, minden eszközünkkel támogatva a kutatást, az oktatást és a betegellátást. Terveim szerint az első konkrét eredményeket a pécsi klinikus kollégák néhány héten belül, betegeink pedig a nyár elején észlelhetik" – nyilatkozta a portálnak Bogner professzor.

Legolvasottabb cikkeink