• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Újabb államtitkári ígéret a háziorvosoknak

Egészségpolitika Forrás: MTI - híradó.hu

"Reményeink szerint meg tudjuk oldani" azt is, hogy ne kelljen iparűzési adót fizetniük.

Az egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint olyan jövedelmi rendszert alakítanak ki, amelyben már megéri háziorvosnak lenni, reményeik szerint így a jelenleg üres helyeket is betölthetik majd. Zombor Gábor az M1 Ma reggel című műsorában kedden arról is beszélt: az egészségügyi rendszer átalakítása keretében a kormány lehetőséget ad arra, hogy a jövőben a más szakvizsgával is rendelkező háziorvosok a választott szakterületükön is dolgozhassanak. Ezt jelenleg nem finanszírozzák - tette hozzá, megerősítve a Népszabadság megjelenteket. Elmondása szerint az állam az ehhez szükséges eszközök, berendezések beszerzését is támogatja majd.

Emellett egy olyan jövedelmi rendszert alakítanak ki, amelyben már megéri és biztonságot jelent háziorvosként dolgozni - folytatta az államtitkár. Céljuk, hogy a háziorvosoknak az úgynevezett kártyapénzből a fizetésükön kívül ne kelljen más költségeket - így a rezsit, az alkalmazottak bérét - is fedezniük, azokat az önkormányzat, illetve ha az nem képes rá, akkor az állam átvállalja - tette hozzá.

Zombor Gábor kitért arra, hogy a kormány támogat minden, a háziorvosokkal történt egyeztetésekkor felmerült igényt. "Reményeink szerint meg tudjuk oldani" azt is - mondta -, hogy ne kelljen iparűzési adót fizetniük, ami régi kívánságuk.

A kórházak adósságáról az egészségügyi államtitkár azt mondta, arra kapott felhatalmazást, hogy az ágazati szereplőkkel együttműködve, velük egyetértésben, megfelelő szakmai alátámasztottsággal megoldja ezt a problémát. Szerinte az egyszeri konszolidációt anyagilag megteremtő kormányzati intézkedés lehetőséget ad a rendszer átgondolt strukturális és finanszírozási megújítására, amelyhez már egy több pontból álló terv is készült. A szakember bízik abban is, hogy az eddig összegyűlt és kielemzett tapasztalatok alapján sikerül majd elkerülni az intézmények újabb eladósodását. Kórházakat nem kell majd bezárni, az osztályokat azonban érdemes lehet rugalmasabb rendszerbe szervezni – tette hozzá Zombor Gábor a keddi Ma reggelben.

Az adást itt megtekintheti

Legolvasottabb cikkeink