• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Újra Szűcs Zsuzsanna lett a dietetikusok országos szövetségének elnöke

Egészségpolitika 2024.05.21 Forrás: Weborvos
Újra Szűcs Zsuzsanna lett a dietetikusok országos szövetségének elnöke

Az elnök azt szeretné, ha tovább erősödne a szövetség szakmai presztízse és a mindennapokban hiteles és jól hasznosítható ismereteket adjanak át a lakosságnak.

Ismét Szűcs Zsuzsannát választotta meg elnöknek közgyűlésén a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ). A tagság szavazatai alapján a következő négy évben is az előző ciklusban elnöki pozíciót betöltő dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember vezeti tovább a szakmai szövetséget. Szűcs Zsuzsanna az MDOSZ munkájában már huszonöt éve vesz részt, előző elnöki ciklusa előtt főtitkár, azt megelőzően pedig több évig a MDOSZ tudományos bizottságának elnöke volt - tudatta közleményében a szervezet.

Az MDOSZ tagsága Szűcs Zsuzsannának adott újabb négy évre elnöki felhatalmazást. A szakmai szövetség szabályzata szerint két egymást követő cikluson át tölthető be a pozíciót.

A 2028-ig tartó, második ciklusát kezdő elnök dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, az egészségtudományok doktorandusza és a Semmelweis Egyetem mesteroktatója.

Huszonötéves szakmai pályafutása során a dietetika több területén dolgozott, hat évnyi klinikai tevékenysége alatt a túlsúllyal élők és a cukorbetegek terápiájában vett részt. Ezt követően tizenhárom évig az élelmiszeripar legnagyobb szereplőit segítette táplálkozástudományi szakértőként.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének huszonöt éve a tagja, elnöksége előtt a tudományos bizottság elnökeként olyan projektekben működött közre, mint például a felnőtteknek és gyermekeknek szóló legfrissebb hazai táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® kidolgozása, melynek hamarosan óvodásoknak szóló változata is várható. Emellett részt vett a GYERE®-Gyermekek Egészsége Program hazai adaptációjában és országossá bővítésében. Két évvel ezelőtt házigazdája volt az Európai Dietetikus Szövetség (EFAD) közgyűlésének, amelyen a 27 EU tagállam dietetikus szervezetét magában foglaló federáció kiadta szakmai állásfoglalását, az ún. Budapest Nyilatkozatot. 2018-2022 között a nemzetközi szakmai szervezet Elhízástudományi munkacsoportjának tagja volt.

Szűcs Zsuzsanna az egyetemi oktató munkája mellett számos médiaszereplésével, publikációjával és előadásával aktív szereplője a tudományos életnek, valamint a nagyközönség körében az egészséges táplálkozás népszerűsítésének. Eddigi munkáját az MDOSZ „Év Tudományos Dietetikusa 2009” díjjal, az Emberi Erőforrások Miniszterének elismerő oklevelével (2016) és a Pro Dietetica Metabolica (2019) díjjal ismerték el.

„Talán az első elnöki megbízásomnál is nagyobb büszkeséggel tölt el, hogy a tagság ismét nekem adott felhatalmazást szövetségünk vezetésére. Ez számomra azt jelenti, hogy jó az az irányvonal, amit az előző ciklusban képviseltem. Ezt fogom folytatni a következő négy évben is. Az a célom, hogy tovább erősítsem a szövetség szakmai presztízsét úgy, hogy a mindennapokban hiteles és jól hasznosítható táplálkozási ismereteket adunk át a hazai lakosságnak. Azt szeretném, ha az elnökségem alatt a szervezet a szakmaiságot ötvözné a közérthetően átadott tudással. Másik fő feladatomnak pedig továbbra is a dietetikusok hatékony érdekképviseletét tartom, valamint azt, hogy a dietetikusi munka színvonalát a legkorszerűbb hazai és nemzetközi tudományos információk és eredmények folyamatos megosztásával emeljük” – mondta az újra megválasztott elnök.