• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Válaszolt az EMMI a szakdolgozói kamarának

Egészségpolitika 2020.10.06 Forrás: MTI
Válaszolt az EMMI a szakdolgozói kamarának

Idén novemberben 20 százalékkal emelkedik az ápolók és az egészségügyi szakdolgozók fizetése, 2022 januárjától pedig újabb, 30 százalékkal.

A kormány az elmúlt hat évben olyan jelentős lépéseket tett az egészségügyi szakdolgozók anyagi megbecsüléséért, amire azt megelőzően még nem volt példa - írta közleményében az Emberi Erőforrások Miniszériuma a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara állásfoglalására reagálva.

A 2018-ban indított béremelési programnak köszönhetően négy lépcsőben, összességében 72 százalékkal emelkedik 2022-ig az egészségügyi szakdolgozók fizetése. A kormány 2019-ben 8 százalékos előrehozott szakdolgozói béremelést hajtott végre, amelybe már a védőnők is bekerültek - tették hozzá.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy az idén januári, további 14 százalékos fizetésemelésben már megközelítőleg 81 ezer szakdolgozó és körülbelül négyezer védőnő részesült.

Idén novemberben további 20 százalékkal emelkedik az ápolók és az egészségügyi szakdolgozók fizetése, 2022 januárjától pedig újabb, 30 százalékos béremelésben részesülnek, így 2022-re egy ápoló átlagosan a két és félszeresét fogja keresni annak, mint amennyit 2016 előtt keresett - jegyezték meg.

Az Emmi a kormány kiemelt céljának nevezte, hogy minden egészségügyi dolgozónak kiszámíthatóbb megélhetési és előmeneteli lehetőséget biztosítson, ezzel is megköszönve helytállásukat, azt, amit a koronavírus terjedésének megakadályozásáért és a magyar emberek egészségének védelméért tesznek.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) hétfőn a kamara honlapján közzétett közleményben azt írta, az orvosi bérek emeléséhez illeszkedő és nagyságrendű bérrendezést tart szükségesnek a szakdolgozóknál is. Úgy fogalmaztak, a koronavírus-fertőzöttek számának jelentős emelkedése miatt egyre nagyobb fizikai és pszichés terhelés nehezedik kollégáikra, ami már veszélyezteti a beteg- és a dolgozói biztonságot. A bizonytalan jövőkép rendkívüli feszültségeket okoz a szakdolgozók körében - közölték.

Legolvasottabb cikkeink