• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

  • Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

   Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

Változások az orosházi traumatológiai ellátásban

Egészségpolitika 2022.06.23 Forrás: Weborvos
Változások az orosházi traumatológiai ellátásban

Átmenetileg szünetel az aktív fekvőbeteg traumatológiai, vagyis a többnapos kórházi tartózkodást igénylő baleseti sebészeti ellátás.

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben 2022. július 1-től átmenetileg változik a traumatológiai ellátás működési rendje, ennek megfelelően szünetel az aktív fekvőbeteg traumatológiai, vagyis a többnapos kórházi tartózkodást igénylő baleseti sebészeti ellátás. Orosháza és vonzáskörzetének lakosai a továbbiakban is részesülnek traumatológiai ellátásban, hiszen a Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) és a traumatológiai szakrendelés folyamatosan fogadja a sérülteket. A kórházban ezzel párhuzamosan további fejlesztések kezdődnek meg a traumatológiai szakrendelőn és az intézmény bővíti az egynapos traumatológiai ellátásokat is.

Az ideiglenes változás értelmében július 1-jétől a baleseti sebészeti műtéteket a Békés Megyei Központi Kórház (BMKK) tagkórházai, így Békéscsaba, illetve Gyula veszik át. Azon sérültek kerülnek a kijelölt kórházakba, akik olyan műtéti ellátásra, vagy megfigyelésre szorulnak, melyek többnapos kórházi bent tartózkodást igényelnek.

Az Országos Mentőszolgálat szakemberei a sérülés súlyosságától függően, a baleset helyszínén dönthetnek a végleges ellátóhelyről. Amennyiben a helyszínen nem egyértelműen eldönthető a sérülés súlyossága, akkor továbbra is elsődlegesen az orosházi SBO-ra érkeznek a sérültek, ahol alapos kivizsgáláson esnek át. Ezt követően a sérülésük súlyossági fokától függően és a szakma szabályai szerint döntenek az orvosok a helyi kezelésről vagy a tovább szállításról.

A Dr. László Elek Kórház Könd utcai szakrendelőjében a korábbiaknak megfelelően továbbra is zavartalanul működik a baleseti sebészeti szakrendelés. Itt a nem friss sérüléseket látják el, illetve a kontroll vizsgálatokat bonyolítják le azon betegek számára, akiket az SBO-n korábban elláttak.

Legolvasottabb cikkeink