• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Villámsegítség: négyes összefogás a covidos szívbetegekért

Egészségpolitika 2020.11.23 Forrás: Weborvos
Villámsegítség: négyes összefogás a covidos szívbetegekért

"A kéréstől számított negyedik napon már az osztályunkon volt a készülék. Használjuk! Köszönjük!”

A Béres Alapítvány, a Hungaropharma, a Richter és az Egis gyógyszergyárak adományukkal rendkívüli gyorsasággal biztosították egy hordozható ultrahangos készülék beszerzését a Budai Irgalmasrendi Kórház számára. Páratlan összefogásukkal négy nap alatt a kórház rendelkezésére állt az életeket mentő műszer - tudatt a Béres közleményben.

„Rendkívül nagy segítséget jelentett számunkra, hogy ezt a kardiológiai ultrahangos készüléket megkaphattuk − mondja prof. Tomcsányi János főorvos, az Irgalmasrendi Kórház Kardiológiai Osztályának vezetője. Nagyon nehéz helyzetbe került az osztályunk, mivel a koronavírus-járvány rohamos terjedése miatt a mi részlegünkön is szükségessé vált a vírusfertőzött betegek fogadása. A vírusfertőzöttek ellátása miatt külön őrzőben párhuzamosan kell kezelnünk a covidos infarktusos és a nem covidos akut szívbetegeket. A két részleg ellátásához mindössze egyetlen ultrahangos készülékkel rendelkeztünk, sterilitási okok miatt az ellátás szinte lehetetlenné vált. Az amúgy is feszített munkát ez rendkívül megnehezítette. Elmondhatatlanul hálásak vagyunk azért, hogy első kérésünkre, villámgyors négyes összefogással, a Béres Alapítvány, a Hungaropharma, a Richter és az Egis gyógyszergyárak biztosították számunkra a műszer megvásárláshoz szükséges összeget. A kéréstől számított negyedik napon már az osztályunkon volt a készülék. Használjuk! Köszönjük!”

„Emberéletekről van szó, azonnal cselekedni kellett, természetes, hogy segítettünk – mondja Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke. Nagyon jó érzés, hogy megtehettük. A négyesünk egy pillanat alatt összefogott. Támogatásunkban a közvetlen segítségnyújtás mellett az elkötelezett gyógyítók iránti tiszteletünk is benne van, akik hihetetlen erőfeszítéssel küzdenek az életek megmentéséért.”

„A jelenlegi pandémiás helyzetben, mely a hazai egészségügyi ellátó rendszerre óriási feladatot ró, kötelességünknek érezzük, hogy a krízis helyzetben lehetőségeinkhez mérten segíteni tudjunk – nyilatkozta Bogsch Erik, a Richter Gyógyszergyár elnöke. – A hazai gyógyszeripar és gyógyszerellátás meghatározó szereplőinek társadalmi szerepvállalása a hazai egészségügy működése szempontjából meghatározó jelentőséggel bír, mely felelősséget is jelent egyben. Tisztában vagyunk ezzel a felelősséggel, és örömünkre szolgál, hogy ezúttal egy ilyen összefogás keretében tudunk kritikus helyzetben segíteni.”

„A koronavírus-járvány elleni védekezésben a betegek folyamatos gyógyszerellátásának biztosítása mellett az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját védőeszközök és fertőtlenítőszerek átadásával is segítjük, így szívesen támogattuk e jó ügy gyors megvalósulását is” – hangsúlyozta dr. Hodász István, az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója.

„Az egészségügy szereplői eltérő feladatokat látnak el – a Hungaropharma a gyógyszerellátás folyamatosságának biztosításában vállal szerepet a járvány idején is –, de tapasztalatom szerint közös célok érdekében mindig képesek és készek az összefogásra.” – tette hozzá dr. Feller Antal a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója.

Legolvasottabb cikkeink