• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A Richter COVID-19 világjárványra adott válaszai

Gyógyszerpiac 2020.04.22 Forrás: Richter Geredon NyRt.
A Richter COVID-19 világjárványra adott válaszai

A Richter vezetősége egyhavi tiszteletdíját, összesen 6 MFt-ot, ajánlott fel az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) dolgozóinak.

A Richter vezetősége, saját „Operatív törzsének” javaslatára az alábbi nyilatkozatot teszi annak érdekében, hogy betegeit, alkalmazottait, befektetőit és a társadalmat tájékoztassa a legújabb fejleményekről - áll a gyógyszergyár szerdai közleményében.

Mint írják: A térség vezető gyógyszeripari vállalataként a társaság vezetése tisztában van a társadalomban elfoglalt felelősségteljes szerepével, ezért kiemelkedően fontosnak tartja, hogy meg tudjon felelni elsődleges feladatának, amely a magas minőségű, megbízható és hatékony terápia folyamatos biztosítása a betegek számára. Emellett fontosnak tartja, hogy figyelmet tanúsítson munkavállalói és általában, a társasággal kapcsolatban álló partnerek felé. Tekintettel a Magyarország Kormánya által megfogalmazott javaslatokra és a bevezetett intézkedésekre, a Richter is intézkedéseket foganatosított munkavállalóinak védelme és a járvány jelentette kockázat csökkentése érdekében.

Az üzletmenet biztosítása

A beszerzési lánc célirányosabb üzemeltetésének bevezetésével mindezidáig sikerült elkerülnünk azt, hogy hiány alakuljon ki nyersanyagokból vagy egyéb készletekből. Büszkék vagyunk rá, hogy valamennyi termékünket az összes piacra időben el tudtuk szállítani. Mindazonáltal, nem zárható ki annak a lehetősége sem, hogy a válsághelyzet súlyosbodásával párhuzamosan, figyelembe véve a nyersanyagok beszerzésének, valamint a nyersanyagok és késztermékek szállításának nehézségeit, további költségek merülnek fel. Miközben a közvetlen, személyes látogatásra épülő promóciós tevékenységet a fizikai kapcsolat csökkentése érdekében gyakorlatilag minden piacon meg kellett szüntetni, ezeket a tevékenységeket sikeresen átirányítottuk az online csatornákra.

Gondoskodás a munkavállalók egészségéről és jólétéről

A dokumentum szerint: Az első intézkedéseket 2020. március 5-én, a két első magyarországi COVID-19 fertőzés hivatalos bejelentésének másnapján már meghozta a Társaság vezetése: elektronikus úton megküldte munkavállalóinak és kifüggesztette a vállalat közösségi terein az Egészségügyi Világszervezet(WHO) által közzétett ajánlási szabályokat. A közösségi terek fertőtlenítéséről is azonnal intézkedett. Ideiglenes utazási korlátozásokat vezetett be azokkal az országokkal/régiókkal szemben, amelyeket a járvány akkorra már elért. Az utazási korlátozásokat a nemzetközi helyzet alakulásának megfelelő ütemben, az országhatár átlépését szabályozó rendeletekkel párhuzamosan terjesztette ki.A közösségi távolságtartásra vonatkozó rendelkezések bevezetésre kerültek a közösségi tereken. Azokat a munkavállalókat, akik munkaköri kötelességeiket távoli eléréssel is teljesíteni tudják, otthoni munkára (homeoffice) küldte. A munkába járók számára arcmaszkokat biztosított és a társaság valamennyi közösségi terén fertőtlenítő berendezéseket állított üzembe.

A homeoffice gyakorlatát kiterjesztette annak érdekében, hogy minimumra csökkentse a vállalaton belüli személyes kontaktus lehetőségét. A tömegközlekedés használatát elkerülendő, a munkába bejárni kényszerülő munkavállalók számára a vezetés napi elszámolású hozzájárulással támogatja a saját tulajdonú gépkocsival történő munkába járást.

A társaság vezetése hasznos tanácsokkal támogatja az üzemvezetők és alkalmazottak távoli munkavégzését annak érdekében, hogy kezelni tudják a COVID-19 járvány által keltett helyzetet. Pszichológiai támogatást nyújt a cég a COVID-19 járvány okozta nehézségeket nehezen feldolgozó munkavállalói számára. A Richter saját, Munkavállalói Jóléti Alapítványán keresztül rendkívüli adománnyal támogatja a rászoruló családokat. Fentieken túlmenően a Richter véradás megszervezésével támogatta a Magyar Vérbankot.

Jótékonyság

Megítélésünk szerint a társaság a társadalom szerves alkotó eleme, éppen ezért kötelezettségei túlmutatnak a vonatkozó jogi normák által szabályozott üzleti tevékenységen. Ebben a szellemben a Richter azonnal reagált az UNICEF magyarországi leányvállalata által megfogalmazott kérésre. Mivel a közoktatásban bevezették a távoktatást és sok család nem tudott megbirkózni az informatikai megoldások iránt támasztott, hirtelen megnövekedett igényekkel, az ilyen helyzetben lévő családok egy részének a Richter informatikai eszközöket adományozott - áll a közleményben.

A társaság immáron 10 éve nagy sikerrel szervezi országos szűrő és egészségnevelési programját, amelynek keretében jelentős adományokat nyújt a magyar egészségügyi intézményeknek. A mostani veszélyhelyzetre való tekintettel, a Richter vezetősége úgy határozott, hogy a Richter Egészségváros minden korábbi résztvevőjének (70 kórház és klinika) további támogatásként egyenként 2 MFt-os adományt nyújt. Mindezeken felül, a Richter Igazgatóságának és Felügyelő Bizottságának valamennyi tagja egyhavi tiszteletdíját, összesen 6 MFt-ot, ajánlott fel az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) dolgozóinak, akik kiemelt szerepet töltenek be a járvány elleni küzdelemben.

Olaszországban a Richter milánói leányvállalatán keresztül nyújtott pénzügyi támogatást a központi járványügyi kórházak számára. Lengyelországi gyártó leányvállalatunk, a Gedeon Richter Polska jelentős pénzügyi segítséget bocsátott a helyi, Grodzisk Mazowiecki Nyugati kórház rendelkezésére az orvosok és betegek számára szükséges védő felszerelések beszerzéséhez. Romániában a Társaság különféle egészségügyi intézményeknek nyújtott pénzügyi támogatást a védőfelszerelések és vizsgálati eszközök megvásárlásához.

Legolvasottabb cikkeink