• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A Richterhez látogatott a Szellemi Tulajdon Világszervezete delegációja

Gyógyszerpiac MA 09:06 Forrás: Weborvos
A Richterhez látogatott a Szellemi Tulajdon Világszervezete delegációja

Magasrangú nemzetközi delegációt fogadott a Richter: a gyógyszeripari vállalat budapesti központjába látogattak a WIPO vezetői.

A Richter Gedeon Nyrt. szeptember 30-án, Orbán Gábor vezérigazgató és Prof. Dr. Vizi E. Szilveszter, az Igazgatóság elnöke vezetésével fogadta budapesti központjában a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) főigazgatóját Daren Tangot és a szervezet több vezető tisztségviselőjét, valamint Farkas Szabolcsot a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnökét. A megbeszélések középpontjában a szellemi tulajdonnal kapcsolatos aktuális kérdések mellett, az innováció támogatása érdekében folytatott szakmai együttműködések előmozdítása állt - tudatták közleményben.

A nemzetközi delegáció a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által szervezett “Intellectual Property in the Age of Artificial Intelligence” konferenciára érkezett Budapestre, amelynek keretében látogattak el a Richter központjába is.

A találkozó során kiemelt figyelmet kapott a Richter szerepe és erőfeszítései a hazai és az EUs innovációs ökoszisztémában, különösen a regionális és globális gyógyszeripari együttműködések erősítése érdekében, de szó esett szabadalmi együttműködésekről, védjegybejegyzésekről, illetve jogharmonizációval kapcsolatos kérdésekről is.

Az Richter Gedeon Nyrt. szellemi tulajdonnal kapcsolatos tevékenysége rendkívül jelentősnek mondható mind a szabadalmak, mind a védjegyek területén. Jelenleg 4150 szabadalom és 22050 védjegy alkotja portfólióját, amellyel a vállalat Magyarország legnagyobb szabadalom- és védjegybirtokosának tekinthető, de globális szinten is figyelemre méltó helyet foglal el. A védjegyportfóliójával a védjegyek nemzetközi lajstromozását biztosító Madridi rendszerben a világ top 20 gyógyszeripari vállalatai közé tartozik, míg a régiós szintű cégek között a PCT (Szabadalmi Együttműködési Szerződés) és az EP (Európai Szabadalom) bejelentések terén a top 3 között szerepel.

A Richter számára nagy megtiszteltetés, hogy ilyen rangos nemzetközi szervezet képviselői személyesen látogattak el a vállalat budapesti központjába. A szellemi tulajdon alatt álló találmányok és márkák gazdasági értéke, valamint azok hasznosítása nemcsak a Richter, de a hazai nemzetgazdaság számára is kiemelt jelentőséggel bír - áll a közleményben.

(A nyitóképen balról jobbra haladva: Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója; Prof. Dr. Vizi E. Szilveszter, a Richter Igazgatóságának elnöke; Daren Tang a WIPO főigazgatója; Bogsch Erik, a Richter örökös tiszteletbeli elnöke; Farkas Szabolcs, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke. Fotó: Kőhalmi Péter)