• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Arab országokban is kapható lesz a Richter gyógyszere

Gyógyszerpiac 2019.07.25 Forrás: Weborvos
Arab országokban is kapható lesz a Richter gyógyszere

A Richter és a Hikma licenc- és szállítási megállapodást kötött a cariprazine MENA régióban történő értékesítéséről.

A Richter Gedeon Nyrt. („Richter”) és a Hikma Pharmaceuticals Plc („Hikma”) a mai napon bejelentették, hogy kizárólagos licenc megállapodást írtak alá a cariprazine-nak, mint innovatív atípusos antipszichotikumnak a közel-keleti és észak-afrikai térség (MENA régió) egyes országaiban történő forgalmazására - áll a magyar gyógyszercég csütörtöki közleményében.

A dokumentum szerint a megállapodás értelmében a Richter szállítja majd a terméket, a Hikma pedig törzskönyvezi és értékesíti a készítményt a régió következő országaiban: Bahrein, Egyiptom, Jordánia, Irak, Szaúd-Arábia, Kuvait, Libanon, Líbia, Marokkó, Omán, Katar, Szudán, Szíria és az Egyesült Arab Emírségek.

Az IQVIA 2019. márciusi adatai alapján az atípusos antipszichotikumok tizenkét havi összesített forgalma a szerződésbe foglalt országokban együttesen mintegy 153 MUSD-t tett ki. A szerződés aláírásakor a Richter egyszeri előzetes fizetésben részesül a Hikma részéről, a termék bevezetését követően pedig bizonyos célok teljesülésekor jogosult lesz további, forgalomhoz kötött mérföldkő-bevételekre is.

„Ezt a most létrejött együttműködést újabb lépésnek tekintjük azon az úton, amely a skizofréniában szenvedő betegek kezelésében a cariprazine globális elérhetőségét célozza meg” – mondta el Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

„Nagy örömünkre szolgál a termékpalettánk bővítését célzó együttműködés a Richterrel egy ennyire kiemelt jelentőségű terápiás területen. A központi idegrendszeri megbetegedések egyre gyakoribbak a MENA régió országaiban, és ez a partneri együttműködés lehetővé teszi, hogy a páciensek bővülő körének igényeit kielégíthessük.” – tette hozzá Mazen Darwazah, a Hikma alelnöke és a MENA régió elnöke.

A cariprazine egy, szájon át, napi egy alkalommal szedhető, atípusos antipszichotikum, amelyet az I. típusú bipoláris betegséghez társuló mániás vagy kevert epizódokkal diagnosztizált, illetve skizofréniában szenvedő felnőtt betegek kezelésére engedélyezett az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA). Amellett, hogy a cariprazine több mint három éve elérhető az Egyesült Államokban, a készítmény skizofrénia indikációban törzskönyvi engedélyt kapott az Európai Unióban és annak 15 tagállamában már piaci bevezetésre is került.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink