• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Az AbbVie befejezte az Allergan felvásárlását

Gyógyszerpiac 2020.05.19 Forrás: MTI
Az AbbVie befejezte az Allergan felvásárlását

Az új AbbVie számos fontos terápiás területen képes piacvezető szerepet betölteni.

Az AbbVie kutatás-központú globális biogyógyszer vállalat bejelentette, hogy lezárja az Allergan akvizícióját, miután ahhoz valamennyi – a tranzakciós megállapodásban megkövetelt - kormányzati hatósági jóváhagyást megkapott, és az egyesülést az Ír Legfelsőbb Bíróság is jóváhagyta - tudatták közleményben.

"Vállalatunk egy rendkívül fontos mérföldkőhöz érkezett és ez nagy öröm nekünk, a munkavállalóinknak, a részvényeseinknek és a gyógyszereinkkel kezelt betegeknek is " - mondta Richard A. Gonzalez, az AbbVie elnök-vezérigazgatója. „Az Allergan és az AbbVie munkatársai dicséretet érdemelnek mindazokért az erőfeszítésekért, amelyeket annak érdekében tettek, hogy ehhez a fordulóponthoz megérkezhessünk. Az új AbbVie számos fontos terápiás területen képes piacvezető szerepet betölteni mind a piacon lévő, mind a kutatás-fejlesztési szakaszban lévő készítményeink révén, pénzügyi stabilitásunk pedig lehetővé teszi, hogy továbbra is jelentős befektetésekkel támogassuk az innovatív tudományok területeit, és kiszolgáljuk mindazon betegek egészségügyi szükségleteit, akik ránk támaszkodnak. Büszke vagyok mindkét szervezetre, és örömmel nézek az előttünk álló lehetőségek elé.”

A tranzakció révén az AbbVie bevételi forrásai jelentős mértékben bővültek és diverzifikálódtak, és tovább erősíti vezető pozícióját az immunológia területén a Humira®, a nemrégiben bevezetett Skyrizi TM és a Rinvoq TM, a hemato-onkológia területén pedig az Imbruvica® és Venclyxto® mellett. Ezen túlmenően az Allergan új, potenciális növekedési lehetőségeket kínál az idegtudomány területén a Botox® Therapeutics, a Vraylar® és az Ubrelvy TM által, az orvosi-esztétikai területen pedig olyan vezető márkák szolgálják alapját a jövőbeni növekedésnek, mint a Botox® és a Juvederm®.

Ez a változatos piaci portfólió a jelenlegi AbbVie növekedési platformot tovább erősíti, és hozzávetőlegesen 30 milliárd dollárra növeli a bevételt a 2020-as évben, nagyjából 50 milliárd dolláros összesített bevétellel. Ez a vállalat számára fokozott hosszú távú növekedési potenciált, növekvő osztalékot, működési cash-flow-t és jelentős innovációs beruházást jelent minden egyes terápiás területen - írták.

Mindezeken túl, az ügylet lezárásának részeként az AbbVie Igazgatótanácsa Thomas C. Freyman-t, az Abbott nyugdíjazott alelnökét és pénzügyi igazgatóját választotta be az AbbVie Igazgatóságába. Thomas C. Freyman a közelmúltban az Allergan Igazgatóságának tagja volt.

Legolvasottabb cikkeink