• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Béres Gyógyszergyár: az elnökcsere után a vezérigazgató is más lett

Gyógyszerpiac MA 12:10 Forrás: Weborvos
Béres Gyógyszergyár: az elnökcsere után a vezérigazgató is más lett

A Béres új vezetője a Boiron francia gyógyszeripari vállalattól érkezett, ahol 2020 óta a cég közép-kelet-európai régiójának igazgatójaként dolgozott.

2024 szeptemberében új vezérigazgató érkezett Magyarország piacvezető családi tulajdonú gyógyszeripari vállalatának élére: a Béres Gyógyszergyár vezérigazgatói posztján a nyugdíjba vonuló Major Ferencet Sipos Balázs váltja - áll a cég szerdai közleményében.

Az új vezérigazgató kinevezésével a vállalat célja az operatív irányítás folytonosságának biztosítása mellett, hogy tovább erősítse piaci pozícióit, és folyamatos innovációkkal újabb sikereket érjen el az egészségmegőrzés területén itthon és a külpiacokon egyaránt.

A nyugdíjba vonuló Major Ferenc 1995-ben kereskedelmi és marketing igazgatóként kezdte pályafutását a Béresnél, 2000 óta vezérigazgatóként felelt a vállalat operatív irányításáért. Vezetése alatt a vállalat stabil, hosszú távon is fenntartható nagyvállalattá fejlődött, mely a hazai egészségmegőrző piac meghatározó szereplője, jelenleg 37%-os piaci részesedéssel rendelkezik, miközben a nemzetközi piacokon is megvetette a lábát.

Major Ferenc nevéhez fűződik a marketing szemlélet meghonosítása a vállalatnál, melynek alapja a Béres termékportfóliójának tudatos építése volt, többek között az Actival multivitamin termékcsalád sikeres piaci bevezetésével vagy a kalciumpótlás piacára történő belépéssel. Vezetése alatt a Béres aktív külföldi piacépítésbe kezdett, Romániában és Ukrajnában külképviseletet alapított. Ma már 19 országba jutnak el a Béres készítmények. Irányítása mellett a szolnoki gyártóbázison mintegy 25 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg, melynek eredményeként a Béres jelentősen növelte gyártókapacitását, fejlesztette technológiáit, valamint modern raktározási, kutatás-fejlesztési és minőségellenőrzési egységeket hozott létre.  

A vállalat 2002-ben tulajdonrészt szerzett hazánk vezető gyógyszernagykereskedelmi vállalatában, a Hungaropharma Zrt.-ben, ahol Major Ferenc a Felügyelő Bizottság elnöki feladatát látja el. Ezen túlmenően több közéleti szerepvállalása is említésre méltó: a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének elnökségi tagja, alelnöke és az OTC Bizottság elnöke, valamint az Önszabályozó Reklám Testület választmányi tagja. A sikeres váltás érdekében, Major Ferenc az Igazgatóság tagjaként, vezérigazgatói tanácsadóként átmenetileg segíti az új vezérigazgató munkáját.

A Béres új vezérigazgatója, Sipos Balázs gyógyszeripari vezetői és felsővezetői pályafutása során hazai és nemzetközi vállalatok márkáit, üzleteit építette fel sikeresen és fenntartható módon, és az elmúlt évtizedekben széleskörű szakmai és vezetői tapasztalatot szerzett marketing, kereskedelmi és üzletfejlesztési területeken.

A Béres új vezetője a Boiron francia gyógyszeripari vállalattól érkezett, ahol 2018-tól a magyarországi leányvállalat ügyvezető igazgatója volt, 2020 óta pedig a cég közép-kelet-európai régiójának igazgatójaként dolgozott. Korábban, összesen 17 éven át, a német gyógyszeripari óriás, a Boehringer Ingelheim hazai Consumer Health Care üzletágvezetője, valamint marketing- és értékesítési vezetője volt, és olyan vezető márkák bevezetését, fejlesztését irányította, mint a Rhinospray plus, a Dulcolax, a Guttalax vagy a Pharmaton Vital. Ezt megelőzően az EGIS-ben vezette a vény nélküli (OTC) marketing területet. Az új vezérigazgató az utóbbi 7 évben a SEED üzleti iskolában is rendszeresen oktatott, vezetők továbbképzésén dolgozott. Tanulmányait a Corvinus Egyetemen, valamint a holland Groningen Egyetemen végezte, és vezetői coach képesítéssel is bír.

Sipos Balázs küldetését így fogalmazta meg: „Célom a Béres értékeire és elért eredményeire építve továbbfejleszteni a vállalatot, hogy a jövőben is képes legyen megfelelni az új kihívásoknak, egyre szélesebb körben támogatva az emberek egészségének megőrzését a Béres hatásos és kiváló minőségű készítményeivel, hazánkban és határainkon túl egyaránt. További célkitűzésem, hogy a fiatal generáció is minél inkább ismerje meg a Béres értékeit és készítményeit, ezzel hozzájárulva az egészségtudatosabb, egészségesebb életmódjukhoz.”

Az új vezérigazgató kinevezésével egyidőben a Béres Gyógyszergyár Igazgatóságának elnöki tisztségében is változás történt: Dr. Béres József, aki édesapja után közel 25 évig volt a vállalat elnöke, átadta pozícióját fiának, Béres Marcellnek. A Béres Gyógyszergyár történetében ez már a második generációváltás - zárul a közlemény.

Kapcsolódó hírek