• nátha
  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Bővül a Roche budapesti szolgáltatóközpontja, jön a Covid-gyógyszer

Gyógyszerpiac 2021.04.13 Forrás: MTI
Bővül a Roche budapesti szolgáltatóközpontja, jön a Covid-gyógyszer

Napokon belül megérkezhet a koronavírusos betegek kezelésére felhasználható új készítmény, amit az elsők között vetünk be.

Állami támogatással, 250 új munkahellyel bővül az idén a Roche budapesti szolgáltatóközpontja - jelentette be a beruházás keddi sajtótájékoztatóján Budapesten a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter közölte, hogy az új munkavállalók képzési programját 104 millió forint állami támogatás fogja segíteni.

Hozzátette, hogy a kormány gyógyszerbeszerzésről is megállapodott a céggel, így napokon belül megérkezhet a koronavírusos betegek kezelésére felhasználható új készítmény. A Roche gyógyszerét Magyarország a világon az elsők között veti be, segítve a kórházakban fekvő fertőzötteket az életveszély elkerülésében - tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a Roche a koronavírustól függetlenül is kiemelkedően fontos egészségügyi partner Magyarországon. A cég a magyar betegeket eddig 74 készítménnyel segítette, itteni forgalmának háromnegyedét pedig visszaforgatja, és ezzel hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország a gyógyszerészeti kutatások élvonalában lehessen.

A gyógyszeripar termelési értéke belföldön 7 százalékkal ugrott meg, a kivitel pedig ennél is nagyobb mértékben, 12 százalékkal nőtt tavaly. A magyar gyógyszeripar termékei 136 országba jutottak el, az ország világviszonylatban a 19. legnagyobb gyógyszerexportőr - emelte ki a tárcavezető.

A Roche Szolgáltató Kft. ügyvezetője szerint a magyar szaktudás elismerésének tekinthető a bővítés. Martin Kikstein közölte, hogy a 2006-ban létrejött budapesti központ majdnem 1500 munkavállalója 60 országot szolgál ki. A Roche a magyar egészségügy partnere szeretne lenni, és elkötelezett az együttműködéssel a belföldi ellátórendszer mellett - hangsúlyozta. Az ügyvezető hozzátette, hogy a Roche tavaly csaknem 370 millió forint értékű életmentő gyógyszert adományozott a Magyarországon ápolt betegek kezelésére.

A Roche világszerte csupán 3 szolgáltató központot tart fönn, ezek közül a budapesti a legnagyobb. Leányvállalatuk, a Roche Szolgáltató Kft. 2018-ban majdnem 10 milliárd forint, 2019-ben több mint 11 milliárd forint nettó árbevételt ért el. Adózott eredményük 2018-ban 286 millió, tavalyelőtt pedig 194 millió forint forint volt.

(A Roche Szolgáltató Kft. új irodájának helyet adó épület a XIII. kerületi Véső utcában 2021. április 13-án. MTI/Bruzák Noémi)

Legolvasottabb cikkeink