• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Charta konferenciát tartott a kamara

Gyógyszerpiac 2019.06.06 Forrás: Weborvos
 Charta konferenciát tartott a kamara

A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara tagvállalatai kifejezik társadalmi szerepvállalásukat az élhető környezet megteremtésében.

2019. június 5-én, a környezetvédelmi világnapon, tíz éves jubileumi Környezet Charta konferenciát tartott a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara. A Kamara 2009-ben bocsátotta ki a Környezet Chartát, melynek aláírására felkérte a hazánkban működő tagvállalatait. A Charta aláírásával a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara tagvállalatai kifejezik társadalmi szerepvállalásukat az élhető környezet megteremtésében, a meglévő természeti értékek védelmében és a környezet jobbá tételében - adta hírül a Sanofi közleményben.

Tíz év alatt 110 cég írta alá a Környezet Chartát, hét konferenciát és hat gyárlátogatást szervezett a Kamara, valamint 10 kiadvánnyal hívta fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. A Kamara tagvállalatai úgy gondolják, hogy a környezetvédelem érdekében a munkáltató is aktívan tehet. A Környezet Charta összhangban áll az Európai Unió 7. Környezetvédelmi Akcióprogramja, „Jólét bolygónk felélése nélkül” elveivel és négy prioritásával, melyek: az éghajlatváltozás megelőzése és ellensúlyozása, a természet védelme, a környezethez és az egészséghez kapcsolódó problémák kezelése, a természeti erőforrások megóvása és a hulladékkezelés.

A Sanofi veresegyházi telephelyén megtartott konferencia védnöke Pascale Andréani, Franciaország magyarországi nagykövete volt. Dr. Botos Barbara (képünkön), klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár nyitóbeszédében kiemelte a magyar kormány elköteleződését a környezetvédelem és a hulladékcsökkentés mellett. Véleménye szerint cselekvésre van szükség, melyben kiemelten fontos szerepe van a vállalati környezetvédelmi programoknak. Előadást tartott Aurélie Verronneau, a PwC France senior managere a Fenntartható Fejlődési Célok (SDG) vállalati stratégiába történő beépítéséről.

Ezt követően a Sanofi, BNP Paribas, Ereco, Cothec, Lagardère Sports mutatták be szerepvállalásukat a környezetvédelem területén Magyarországon.

A jubileumi szakmai esemény arra is alkalmat adott, hogy a résztvevők egy gyárlátogatás keretein belül betekintsenek a Sanofi veresegyházi telephelyének működésébe.

5 cég csatlakozott a Charta új aláírói közé: Barkassy Grünfeld Ügyvédi Iroda, Cothec Kft.-Cofely Kft. >>> ENGIE, Kioto Kft., Lagardère Sports Hungary Kft., Thermowatt Kft.

A konferencia támogatói: Sanofi, BNP Paribas Magyarországi Fióktelepe, Egis Gyógyszergyár Zrt., Ereco Zrt., Cothec Kft., Lagardère Sports Hungary Kft., Legrand Zrt.

Szakmai partner: Budapesti Francia Intézet.

Legolvasottabb cikkeink