• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

DE: erősítik klinikai vizsgálati aktivitásukat

Gyógyszerpiac 2019.05.02 Forrás: Debreceni Egyetem
DE: erősítik klinikai vizsgálati aktivitásukat

Az Egyetem csatlakozott a TriNetX globális egészségügyi kutatási hálózathoz partneri kapcsolatok építésére.

A Debreceni Egyetem, amely egyike a Magyarországon legrégebben egészségügyi felsőoktatást nyújtó intézményeknek, csatlakozott a TriNetX globális egészségügyi kutatási hálózathoz annak érdekében, hogy partneri kapcsolatot építsen ki a kutatás területén egészségügyi szervezetekkel, továbbá növelje láthatóságát a gyógyszergyártó vállalatok és azon szerződéses kutató szervezetek felé, amelyek klinikai vizsgálatokat végeznek, és a klinikai kutatások szempontjából nagyobb hozzáférést biztosítanak a betegekhez.  

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a technológiai változások határozzák meg a betegtoborzás jövőjét, és támogatjuk is ezt a folyamatot” – mondta Páll Dénes, a Debreceni Egyetem Gyógyszerfejlesztési Koordinációs Központjának igazgatója. „Közvetlen célunk az, hogy tapasztalt adatfelhasználóvá és adatszolgáltatóvá váljunk, és kihasználjuk a TriNetX hálózat által nyújtott előnyöket. Reményeink szerint azon vizsgálatok száma és színvonala, amelyekben részt vehetünk egyaránt nőni fog annak köszönhetően, hogy láthatóbbá válunk a tapasztalt és költséghatékony klinikai vizsgálati helyeket kereső vállalatok számára.” 

A TriNetX egy globális egészségügyi kutatási hálózat, amely lehetővé teszi az egészségügyi szervezetek, a biológiai gyógyszerek fejlesztésével foglalkozó vállalatok, valamint szerződéses kutató vállalatok számára, hogy együttműködjenek, jobb vizsgálati terveket dolgozzanak ki, fejlesszék a vizsgálati helyek kiválasztásának folyamatát, és elérjék, hogy az új terápiák gyorsabban jelenjenek meg a piacon. A TriNetX minden tagja részesül e globális kutatási hálózat konszolidált értékéből, mely hálózat valós idejű kapcsolatot teremt a klinikai kutatással foglalkozó szakemberek és az érintett betegek között. 

A Debreceni Egyetem több mint félmillió embert szolgál ki Hajdú-Bihar megyében és Debrecenben, Magyarország második legnagyobb városában. Az intézmény a legmodernebb diagnosztikai és terápiás eljárásokat alkalmazza, valamint nemzetközi klinikai és tanulmányi kutatási programokhoz kapcsolódó tevékenységeket végez.

„Olyan elismert vállalatot kerestünk, amely elkötelezett a rendkívül érzékeny betegadatok védelme mellett – mondta Páll Dénes. - Bízunk abban, hogy a TriNetX képes garantálni az adatok biztonságát, és élvezhetjük majd mindazokat az előnyöket, amelyek abból adódnak, hogy egy magas színvonalú vizsgálati helyekből álló globális hálózathoz tartozunk.” 

A TriNetX 22 országban ápol partneri kapcsolatot egészségügyi szervezetekkel, amelyek több ezer vizsgálati helyet működtetnek, az adatszolgáltató partnerek pedig az Egyesült Államokban működő egészségbiztosítások 99 százalékát lefedik, ami lehetővé teszi egy több mint 300 millió beteget képviselő összehangolt, folyamatosan frissített globális kutatási hálózat működtetését. A TriNetX eddig több mint 13 ezer protokoll elemzését tette lehetővé, és mintegy 3400 alkalommal kínált lehetőséget klinikai vizsgálatra a hozzá tartozó egészségügyi szervezeteknek. 

„Számunkra nagyon fontos, hogy a KKE régióban is bővítsük hálózatunkat, ezért is örülünk annak, hogy a Debreceni Egyetem Klinikai Központja csatlakozott bővülő európai tagságunkhoz” – monda Gadi Lachman, a TriNetX vezérigazgatója. „Pozíciójából adódóan Magyarország egyedülálló beteghozzáférést biztosít, továbbá egészségügyi rendszere is kedvező, köszönhetően például a szabályozási kérelmek és etikai nyilatkozatok kombinált elbírálásának, ami kiszámíthatóbb és egyszerűbb eljárást tesz lehetővé. A régió kedvező körülményeket biztosít a kereskedelmi célú klinikai vizsgálatok és az innovatív kutatás számára, ami a betegek és a népesség jobb elérhetőségét és eredményesebb vizsgálatokat tesz lehetővé.”

Legolvasottabb cikkeink