• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Egészségügyi szakdolgozók gyermekeit segítik

Hírek 2020.04.23 Forrás: Weborvos
Egészségügyi szakdolgozók gyermekeit segítik

Az innovatív gyógyszergyártók 1000 táblagéppel és mobilinternettel támogatják a koronavírus ellen harcoló szakdolgozók gyermekeinek otthoni tanulását.

Az innovatív gyógyszergyártók egyesült erővel dolgoznak a koronavírus elleni küzdelemben, és támogatják a járványügyi helyzet hatékony kezelését biztosító kormányzati és hatósági intézkedéseket. Emellett megköszönve és elismerve a frontvonalban küzdő egészségügyi szakdolgozók megfeszített munkáját, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával (MESZK) együttműködésben – a Magyar Telekom és a SAMSUNG Magyarország támogató közreműködésével – 1000 darab prémium táblagéppel, valamint mobilinternet hozzáféréssel segíti a szakdolgozók gyermekeinek otthoni tanulását. 

Dr. Kókai-Nagy Ákos, az AIPM elnöke a járvány kapcsán tett konkrét lépésekről elmondta: „Az iparág szereplői minden erejükkel azért dolgoznak, hogy a kihívásokkal teli körülmények ellenére gördülékeny és folyamatos legyen minden magyar beteg gyógyszerellátása. Aktívan részt veszünk a koronavírus ellen használható új vakcinák, diagnosztikumok és kezelések összehangolt kutatásában és fejlesztésében, kiaknázzuk világelső tudományos eredményeinket, rendelkezésre bocsátjuk emberi és egyéb erőforrásainkat az új terápiák kifejlesztésére irányuló minden korábbinál szélesebb körű tudományos együttműködés elősegítése érdekében.” 

„Szorosan együttműködünk és közvetlenül támogatjuk a frontvonalban küzdő egészségügyi szakembereket és szervezeteket. Az AIPM a most induló adományozási program keretében praktikus segítséget nyújt a járvány következményeinek enyhítésében.” – tette hozzá Dr. Holchacker Péter, AIPM igazgatója a kezdeményezés kapcsán. A fejlesztésorientált gyógyszeripari vállalatokat Magyarországon tömörítő szervezetként az AIPM elismeri és köszöni az egészségügyi szakdolgozók megfeszített munkáját, akik a lakosság biztonsága érdekében, sok kockázatot vállalva látják el feladataikat. „Ők azok közé tartoznak, akiknek az életét a leginkább befolyásolja a járvány elleni küzdelem, miközben sokszor éppen nekik a legnehezebb megoldani a jelenleg felmerülő, legegyszerűbbnek tűnő gyakorlati kihívásokat, mint a gyermekeik otthoni tanulása. Éppen ezért az innovatív gyógyszergyártók nevében az AIPM 1000 darab prémium táblagéppel, valamint 80 perc lebeszélhetőséget és 10 GB adatforgalmat tartalmazó SIM kártyákkal járul hozzá ezer egészségügyi szakdolgozó gyermekének korszerű és kényelmes online tanulásához, hogy amíg szüleik mindannyiunkért dolgoznak, legalább gyermekeik tanulása miatt ne kelljen aggódniuk.” 

Az 1000 darab táblagép összehangolt és hatékony elosztásáról a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) gondoskodik.

Legolvasottabb cikkeink