• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

   Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

  • Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

   Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

 • egynapos sebészet
  • Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

   Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

Elindult a 20 milliós Richter Anna pályázat

Gyógyszerpiac 2018.10.09 Forrás: Weborvos Szerző:
Elindult a 20 milliós Richter Anna pályázat

Várják az ötleteket, amelyekkel jobbá lehet tenni nemcsak a szűk, hanem a tágabb közösség mindennapjait is.

Mondják, minden sikeres férfi mögött egy nő áll. Úgy tűnik, Richter Gedeon a nemzetközi hírű gyógyszerész, a ma már 1,4 milliárd forint forgalmú, róla elnevezett gyógyszergyár alapítója mögött is állt egy karizmatikus személyiség, a felesége. Száztíz évvel ezelőtt Richter Anna nemcsak mai kifejezéssel igazi egészségügyi menedzser és HR-s volt, hanem fontos volt számára, hogy a közért is tegyen, például rávette férjét, rendszeres gyógyszer-, ruha és egyéb adományokkal segítsék a rászorulókat. Minderről Beke Zsuzsa a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője beszélt hétfőn, amikor bejelentették, hogy hűen a névadókhoz, a gyógyszercég a társadalmi felelősségvállalás jegyében megalapítja a Richter Anna Díjat.

A Richter Anna Díj valójában egy pályázat, amelynek célja, hogy az egészségügy az oktatás és a kutatás területén dolgozó nők jobbító ötleteinek megvalósításához forrást biztosítson. Olyanok jelentkezését várják, akik szeretnék intézményük, szervezetük, közösségük  vagy a hozzájuk kapcsolódó páciensek, diákok körülményeit, mindennapjait jobbá tenni. Indulhatnak a pályázaton orvosok, egészségügyi szakdolgozók, gyógyszerészek, pedagógusok, tanárok, kutatók és hallgatók is, egyedül vagy akár ötfős csapatokban is, a lényeg, hogy az induló, illetve a csapat vezetője nő legyen. Remélik, hogy a díjjal járó anyagi támogatás inspiráló lesz, hiszen az öt nyertes pályázat egyenként 4 millió forintot ér, ráadásul a Richter a győztes ötletek megvalósításában is segítséget kíván nyújtani.

A Richter Anna Díjra november 30-án éjfélig lehet pályázni négy kategóriában. Kategóriánként három, azaz összesen 12 döntős ötletet február 4-én a díj honlapján és Facebook oldalán mutatják be. Ebből a tucat pályázatból választja ki a zsűri a négy győztest és további egyet a közönség a február 4-28-ig tartó internetes szavazáson. Az öt nyertes Nőnapon, március 8-án veheti át a díjat.

A pályázatot bejelentő tájékoztatón részt vettek a zsűri tagjai is: Beke Zsuzsán kívül értékelni fogja ötleteket Kertész Éva, a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány elnöke, Szily Nóra pszichológus, újságíró, Rúzsa Magdi énekesnő és dr. Barna István belgyógyász, egyetemi docens, aki többek között azt mondta: a nőknek rengeteg szerepnek kell megfelelniük, ha le lehet venni a vállukról egy kis terhet, azt meg kell tenni. Ez a díj is egy ilyen segítség lehet.

 

Legolvasottabb cikkeink