• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Elnököt választott a hazai gyógyszergyártó szövetség

Gyógyszerpiac 2019.05.13 Forrás: Weborvos
Elnököt választott a hazai gyógyszergyártó szövetség

Másodszor is bizalmat kapott, újabb 3 évig Greskovits Dávid vezeti a MAGYOSZ-t.

A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) újabb 3 évre elnökének választotta meg Dr. Greskovits Dávidot.  A szervezet 2019. május 10-én megtartott éves rendes közgyűlésén az elnökválasztás mellett, Dr. Hodász Istvánt, az EGIS Gyógyszergyár Zrt vezérigazgatóját választották Alelnöknek, két korábbi alelnököt pedig megerősítettek pozíciójukban. Átadták a szervezet alapítójáról, Dr. Orbán Istvánról elnevezett emlékérmet is, melyet az idei évben hárman kaptak meg a magyar gyógyszeriparral összefüggő, kiemelt tevékenységük elismeréseként - tudatta közleményében a szervezet.

A 34 tagvállalatot tömörítő szervezet elnöki pozícióját 2017-től kezdve tölti be Dr. Greskovits Dávid. Ebben az időszakban került bevezetésre sikeresen – noha továbbra is komoly terhet róva a hazai vállalatokra – az egyedi gyógyszer-azonosítási rendszer Magyarországon is. A megvalósításban a MAGYOSZ szakembereire is komolyan kivették a részüket: a kritikus bevezetési időszakban például a HUMVO Nonprofit Zrt. elnökét is a MAGYOSZ delegálta. Emellett az elmúlt évben ismét elkészült a gyógyszeripar nemzet- és külgazdasági jelentőségét bemutató mély elemzés, mely bemutatja, hogy a magyar gyógyszergyártás rendkívüli potenciállal rendelkezik, és felhívja a figyelmet az ágazat tudatos fejlesztésének és támogatásának fontosságára, mely tovább javítaná a magyar gazdaság teljesítményét.

A szervezet mostani közgyűlésén, elismerve az elnök és az elnökség elmúlt években végzett hatékony munkáját – melynek segítségével tavaly például már az évi 1000 milliárd forintos kibocsátást is meghaladta a szektor, – újabb 3 évre bizalmat kapott a MAGYOSZ vezetése. Az elnökségi tagok közül újra megválasztották alelnöknek Major Ferencet, a BÉRES Gyógyszergyár Zrt vezérigazgatóját és Dr. Tajthy Juditot, a Fresenius Kabi Hungary Kft ügyvezető igazgatóját.

Dr. Greskovits Dávid köszöntő beszédében hangsúlyozta: „Komoly megtiszteltetés hazánk egyik legfontosabb iparágában tevékenykedő, legnagyobb érdekvédelmi szervezet vezetőjének lenni. Az, hogy másodszor is megtiszteltek bizalmukkal a tagvállalatok, nem csak őszinte örömmel tölt el, de azt gondolom, bizonyítja is egyúttal, hogy jó úton járunk. Iparágunk a külgazdasági növekedés egyik motorja, a szektor K+F költése is kimagasló és az egy főre jutó teljesítményt elemezve is az ágazati rangsorok élén vagyunk. Ugyanakkor több olyan kérdés is van előttünk, melyek megnyugtató rendezése tovább javíthatja a gyógyszeripar és ezzel Magyarország versenyképességét is, így tehát nem dőlhetünk hátra, a feladatok adottak előttünk.”

A Közgyűlésen a személyi döntéseken túl, immáron 11. alkalommal átadták a Dr. Orbán Istvánról elnevezett emlékérmeket is. A MAGYOSZ több, mint egy évtizede alapított emlékérmet a hazai gyógyszeripar fejlődése érdekében tett kimagasló tevékenységek elismerésére. A 2009-től életre hívott emlékérem Dr. Orbán István, a MAGYOSZ alapító elnökének nevét viseli, az idei évben pedig hárman is megkapták a díjat.

Az első díjazott, Dr. Béres József, aki 19 éve tölti be a BÉRES Gyógyszergyár Zrt. elnöki posztját. Munkásságát mélyen meghatározza a tudományosság és a megkérdőjelezhetetlen minőség, elkötelezett szolgálója a magyar márkák és hungarikumok felemelkedésének. 1989-ben édesapját támogatandó, a rendszerváltást követően elsők között megalakuló Béres Részvénytársaságban kezdett dolgozni. A Béres Csepp gyártására és forgalmazására szerveződött társaság tudományos igazgatójaként aktív szerepet játszott a vállalat elindításában, majd felépítésében. Ezt a munkát ismerte el a MAGYOSZ az emlékérem odaítélésével.

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke szintén elnyerte az emlékérmet. A szakember életét meghatározza a családi és tanárai neveltetéséből eredő nemzeti és keresztény értékrend szerint gondolkodásmód. Munkájában fáradhatatlanul és elkötelezetten szolgálja a hazai gyógyszerészet fejlődését, és nemcsak a gyógyszerészet szakmapolitikai formálásában vesz részt a Kamara elnökeként, hanem aktívan vállal szerepet a gyógyszerészek graduális és posztgraduális oktatásában. A hazai gyógyszerészeti szakmai újságírás elmúlt évtizedeinek meghatározó szakembere, jelenleg is felelős szerkesztője a Gyógyszerészet szakmai folyóiratnak.

Az idei évben posztumusz emlékérmet is kiosztott a szövetség, melyet Dr. Répási János okleveles vegyészmérnöknek, a kémiai tudomány kandidátusának, címzetes egyetemi docensnek, az Alkaloida Vegyészeti Gyár, majd a TEVA Gyógyszergyár korábbi Minőségirányítási igazgatója kapott. A hazai gyógyszergyári minőségbiztosítás alapjainak megszilárdítójaként nem csak saját szakmai tudását fejlesztette folyamatosan, hanem tudását és minőségszemléletét átadva segítette a hazai kollégáit is. Ezzel a tevékenységével hozzájárult ahhoz, hogy a magyar gyógyszeripar évszázados tradíciói világszínvonalon tudjanak érvényesülni hazánkban és nemzetközi szinten egyaránt.

A MAGYOSZ 2019-2022 időszakára megválasztott elnöksége:

1.     ÁSVÁNYI TIBOR

NATURLAND KFT. ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓJA

2.     BOGSCH ERIK

RICHTER GEDEON NYRT. ELNÖKE

3.     DR. GRESKOVITS DÁVID

MEDITOP KFT ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓJA

4.     DR. HODÁSZ ISTVÁN

EGIS GYÓGYSZERGYÁR ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA

5.     DR. KATONA BEATRIX

NUMIL HUNGARY TÁPSZERKERESKEDELMI KFT. ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓJA

6.     MAJOR FERENC

BÉRES GYÓGYSZERGYÁR ZRT VEZÉRIGAZGATÓJA

7.     NEMES JÓZSEF

EXTRACTUMPHARMA ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA, KERESKEDELMI ÉS MARKETING IGAZGATÓJA

8.     PALLOS JÓZSEF PÉTER

PANNONPHARMA GYÓGYSZERGYÁRTÓ KFT. ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓJA

9.     SZÖRÉNYI BEÁTA

SANOFI–AVENTIS ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJADR

10.   TAJTHY ÉVA JUDIT

FRESENIUS KABI HUNGARY KFT ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓJA

Legolvasottabb cikkeink