• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Generációváltás a Béres Gyógyszergyár élén

Gyógyszerpiac MA 15:38 Forrás: Weborvos
Generációváltás a Béres Gyógyszergyár élén

Béres Marcell lesz az új elnök: a Béres Gyógyszergyár történetében ez már a második generációváltás.

2024 szeptemberében egy új fejezet kezdődik a Béres Gyógyszergyár történetében: a gyógyszergyár ismét generációváltáshoz érkezett. Dr. Béres József, aki közel 25 évig volt a vállalat elnöke, átadja pozícióját fiának, Béres Marcellnek - áll a vállalat szerdai közleményében.

Mint írják: Az 1989-ben alapított Béres Gyógyszergyár történetében ez már a második generációváltás.  Nemzetközi statisztikák szerint világszerte csupán a családi vállalkozások körülbelül egytizede éri meg, hogy a tulajdonos család harmadik generációja sikeresen átveszi a vezetést. Az id. dr. Béres József innovatív találmányára alapozva született vállalat az elmúlt évtizedek során, ifjabb dr. Béres József elnöksége alatt, Magyarország legnagyobb családi tulajdonban lévő gyógyszergyárává fejlődött, melynek termékei nemcsak Magyarországon, hanem határainkon túl is elismert márkákká váltak.

A dokumentum szerint: Béres Marcell tíz éve csatlakozott a családi vállalathoz, ahol az elmúlt hat évben innovációs igazgatóként és az Igazgatóság tagjaként szakértelmével és elkötelezettségével bizonyította, hogy méltó utódja lesz édesapjának. „Kevés olyan vállalat van, ahol a márkanév egyben a család neve is – ez számomra nemcsak extra felelősséget, de extra motivációt is ad! Együtt nőttem fel a Béressel, lépésről lépésre, kényszerérzet nélkül alakult ki bennem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, hogy szeretném egyszer átvenni, egy következő szintre emelni. Büszke vagyok arra, hogy generációról generációra adjuk át azokat az értékeket, amelyek sikeressé tettek bennünket, hogy a folytonosság, a tradíció és a megújulás, a folyamatos innováció nálunk kéz a kézben járnak.” – mondta Béres Marcell, aki elnökként is azért fog dolgozni, hogy a vállalat tovább erősítse pozícióját a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt.

Dr. Béres József, aki 2000-ben szintén édesapjától vette át az elnöki posztot, az Igazgatóság tagjaként a jövőben is aktív szerepet vállal a vállalatcsoport életében, tapasztalataival és tanácsaival segíti fiát az elnöki teendők ellátásában. „A generációváltás valójában nem egy pillanat, hanem a Béresnél egy hosszú, tudatos folyamat eredménye, melynek egyik fontos mérföldköve a mostani. Ez minden családi cég életében egyfajta próbatétel, de meggyőződésem, hogy a családunk generációi közti értékazonosság kiváló alapot biztosít ehhez. Hiszem és tudom, hogy a fiam is ugyanazokat az alapértékeket fogja képviselni, amelyekre édesapám és én építettük a Bérest. Számomra ez a sikeres jövő egyik legfontosabb záloga.”

Változás a vezérigazgatói poszton is

A Béres elnöki pozíciójában történő generációváltással egyidejűleg, 2024 szeptemberében új vezérigazgató is érkezik a Béres Gyógyszergyár élére: a nyugdíjba vonuló Major Ferencet Sipos Balázs váltja, aki nemzetközi gyógyszeripari felsővezetői tapasztalattal csatlakozik a csapathoz. Az új vezérigazgató célja, hogy a Béres értékeire és elért eredményeire építve, folyamatos innovációkkal továbbfejlessze a vállalatot, hogy a kiváló minőségű Béres készítményekkel egyre szélesebb körben szolgálják az emberek egészségét itthon és a külpiacokon is - zárul a közlemény.

Kapcsolódó hírek